x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport UPDATE Probleme pentru Diego Maradona, după operația pe creier

UPDATE Probleme pentru Diego Maradona, după operația pe creier

13 Noi 2020   •   12:27
UPDATE Probleme pentru Diego Maradona, după operația pe creier
Sursa foto: pixabay.com

După ce Diego Maradona a ajuns acasă, revenind de la clinica unde a fost operat pe creier, au început alte probleme pentru fosta legendă a fotbalului internațional, transmite EFE.

Avocatul său, Matias Morla, a declarat că mai multe drone îi spionează casa și amenință cu procese în justitiție pentru încălcarea vieții private. 

"Am contactat autorităţile locale din cauza numărului mare de drone care survolează casa în care locuieşte Maradona. Cer intimitate pentru Diego şi pentru toţi vecinii săi, în caz contrar vom iniţia acţiuni în justiţie împotriva celor care nu vor să renunțe", a scris Morla pe Twitter.

Maradona a fost externat în această săptămână, după ce a suferit o intervenție pentru înlăturarea unui cheag de sânge. El a părăsit clinica din nordul orașului Buenos Aires într-o ambulanță, iar fanii săi, care au stat mai multe zile în fața spitalului, l-au urmărit.

Fostul jucător are 60 de ani și se va recupera în locuința sa din Tigre, aflată la 30 de kilometri de capitală, fiind aproape de fiica sa, Giannina. 

În data de 2 noiembrie a fost internat pentru anemie și deshidratare, dar în urma analizelor s-a descoperit că avea un hematom subdural. 
 

UPDATE 4 Fostul fotbalist argentinian, Diego Maradona, a fost externat, ieri, din spital după operația la creier prin care i-a fost îndepărtat un hematorm, transmite AFP.

Acesta a plecat din unitatea medicală cu ajutorul unei ambulanțe, care a fost urmată de mai multe mașini ale suporterilor celebrului jucător. Zeci de fani au stat mai multe zile în fața clinicii. 

Argentinianul va sta pentru recuperare într-o casă din Tigre, localitate aflată la 30 km nord de Buenos Aires, aproape de fiica sa, Giannina.
"Ideea este ca Diego să fie înconjurat de oameni apropiați, care îl pot ajuta să se refacă. Va urma și programe de recuperare", a spus dr. Carlos Diaz, care face parte din echipa medicală a spitalului unde a fost operat.

Medicul său personal, dr. Leopoldo Luque a postat pe Instagram o fotografie cu Maradona bandajat la cap. 

Maradona a fost internat în spital pe 2 noiembrie la o clinică din La Plata, oraș afalt la 60 km d e Buenos Aires. Acesta era anemic și deshidratat. În urma analizelor s-a descoperit că avea un hematom subdural și a fost transferat într-o clinică privată din localitatea Olivos, unde a fost operat. 
 

UPDATE 3 Fostul fotbalist Diego Maradona urmează să fie externat în următoarele zile, după operația pe creier suferită săptămâna trecută, a anunțat medicul său, Leopoldo Lugue, transmite Reuters.

''Diego vrea să meargă acasă şi evaluăm starea sa pentru externare. Vom discuta despre ce va face mai târziu, dar în acest moment Diego se simte bine'', a spus acesta.

Intervenția chirurgicală, efectuată pentru îndepărtarea unui cheag de sânge, a decurs bine. Maradona a avut însă simptome de abstinență din cauza dependenței sale de alcool dar va fi externat în această săptămână. 

UPDATE 2 Fostul fotbalist Diego Maradona va rămâne internat câteva zile în spital după operația pe creier. Acestuia i-a fost îndepărtat un cheag de sânge într-o clinică de lângă Buenos Aires, scrie AFP.

Acesta a împlinit, săptămâna trecută 60 de ani. După ce și-a revenit după dependența de cocaină, Maradona are acum o altă adicție, alcoolul. 

''Diego se simte foarte bine. Tomografia a arătat bine'', a spus medicul său personal, Leopoldo Lugue.

Acesta a fost consumator de cocaină, iar acum, potrivit apropiaţilor, ar fi dependent de alcool.

UPDATE 1 După ce a fost operat pe creier, în urmă cu două zile, Diego Maradona se simte bine, fără nicio complicație medicală. Acestuia i-a fost îndepărtat un hematom subdural, potrivit medicului Leopoldo Lugue, transmite AFP.

"Am fost să-l văd, era treaz, cu o stare foarte bună. Vindecarea ne surprinde, dar ni s-a mai întâmplat asta cu Diego. Trebuie să fim totuşi prudenţi pentru că suntem în perioada post-operatorie. Este evident că el nu are nicio complicaţie neurologică. Sunt şi alţi parametri pe care noi îi aşteptăm pentru a-i putea evalua, dar recuperarea este excelentă. Suntem optimişti. Majoritatea complicaţiilor survin în 24-48 de ore, care sunt cele mai critice", a explicat acesta.
 

ȘTIRE INIȚIALĂ Fostul mare fotbalist Diego Maradona a suferit o intervenție pe creier pentru îndepărtarea unui cheag de sânge. Operația a avut loc aseară, la 5 zile după ce argentinianul a împlinit 60 de ani, transmite Reuters.

"Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine", a declarat medicul chirurg Leopoldo Luque, de la o clinică privată aflată la nord de Buenos Aires, în orașul Olivos.

Intervenția a durat circa două ore iar medicul a precizat că aceasta a fost una de rutină, spunând că fosta președintă a Argentinei, Christina Kirchner, a suferit o operație similară în timp ce se afla la conducerea țării.

Fanii lui Maradona au cântat în fața clinicii pentru a-și manifestat bucuria. 

Maradona este unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile și a cucerit titlul mondial cu naționala în 1986. E evoluat la echipele FC Barcelona și Napoli. 

Stilul zbuciumat de viață al acestuia, cu droguri, alcool și petreceri, l-a adus de mai multe ori pe sălile spitalelor. A acuzat probleme cardiace și respiratorii în 2004 din cauza consumului de cocaină. S-a internat pentru dezintoxicare în Cuba și Argentina, apoi s-a operat de stomac în 2005 pentru a scăpa de kilogramele în plus. În 2007 s-a internat pentru dezalcoolizare. 

La Cupa Mondială din 2018, din Rusia, a leșinat în loja sa la meciul Argentina-Nigeria.  În 2019 a suferit de sângerări stomacale. 

 

×
Subiecte în articol: diego maradona