x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Vettel: Formula 1 ar accepta un pilot homosexual asumat

Vettel: Formula 1 ar accepta un pilot homosexual asumat

09 Iun 2022   •   11:00
Vettel: Formula 1 ar accepta un pilot homosexual asumat

Formula 1 ar primi fără rețineri primul său pilot homosexual declarat, potrivit cvadruplului campion mondial german Sebastian Vettel.

Formula 1, care a debutat în 1950, a avut doar piloți de sex masculin pe grila de start din 1976, dar a început să facă eforturi pentru acceptarea diversității și incluziunii, echipele arătându-și sprijinul pentru comunitatea LGBTQ.

Anul trecut, pilotul Aston Martin, Vettel, a purtat în Ungaria un tricou în culorile curcubeului cu mesajul „Same Love" pentru a protesta împotriva legislației anti-LGBTQ+.

Tatăl a trei copii, germanul în vârstă de 34 de ani, a concurat, de asemenea, cu logo-uri Racing Pride pe mașina sa.

„Poate că nu ar fi fost cazul în trecut, dar acum cred că un pilot de Formula 1 homosexual ar fi bine primit, și pe bună dreptate", a declarat Vettel într-un interviu acordat revistei LGBTQ Attitude, care l-a prezentat pe coperta acesteia.

„Consider că un pilot gay ar contribui la accelerarea eliminării prejudecăților și ar ajuta la împingerea sportului nostru într-o direcție mai bună. Așa că eu cred și sper că sportul nostru ar fi pregătit pentru un astfel de pilot".

Fostul pilot Red Bull și Ferrari a declarat că a observat o schimbare de atitudine, unii ingineri și mecanici putând fi mai deschiși.

Campionii din Formula 1, Mercedes, au anunțat miercuri că vor concura cu o stea curcubeu pe mașinile lor la cele trei mari premii din iunie, Luna Pride, ca un gest de susținere publică.

Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial, și coechipierul său George Russell vor avea, de asemenea, simbolul „Pride Star” pe căști în Azerbaidjan, Canada și Marea Britanie.

Vettel a comparat situația cu cea din fotbalul profesionist și cu „vechea imagine a unui jucător sau a unui pilot ca fiind un "erou" care trebuie să corespundă unui anumit set de criterii.

„Dar criteriile de evaluare sunt pur și simplu greșite. Cum pot fi aceste stereotipuri legate în vreun fel de performanță? Cine trebuie să decidă?", a întrebat el.

„Este nevoie de un curaj enorm pentru a-ți arăta adevărata personalitate, în loc să te ascunzi în spatele unei fațade bazate pe ceea ce așteaptă oamenii".

Atacantul lui Blackpool, Jake Daniels, a devenit luna trecută primul jucător profesionist de sex masculin activ în fotbalul englez din ultimii 32 de ani care a anunțat că este homosexual.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: formula 1