x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport WTA Charities și Fundația Bill & Melinda Gates își unesc forțele

WTA Charities și Fundația Bill & Melinda Gates își unesc forțele

09 Iul 2022   •   21:00
WTA Charities și Fundația Bill & Melinda Gates își unesc forțele

Legende ale tenisului din trecut și din prezent se alătură Melindei French Gates pentru o abordare comună privind acordarea de prioritate sănătății și nutriției femeilor din întreaga lume.

În timp ce Ons Jabeur, nr. 2 mondial, și Elena Rybakina, nr. 23, se pregăteau pentru cel mai important meci al carierei lor, în așteptarea finalei de la Wimbledon, un alt grup de femei de marcă s-a reunit într-o mică sală de ședințe din complexul londonez pentru a analiza modul în care femeile au fost afectate în mod disproporționat de crizele cu care se confruntă în prezent lumea - și cum să implice publicul global prin puterea tenisului.

În cadrul unei noi colaborări între Fundația Bill & Melinda Gates și WTA Charities, liderii WTA și copreședintele fundației, Melinda French Gates, s-au reunit la Londra pentru a discuta despre modul în care cele două organizații își vor folosi platformele și resursele pentru a servi în continuare viitorul femeilor și fetelor din întreaga lume.

Printre cei care s-au adunat la masa rotundă s-au numărat Billie Jean King, Mary Pierce, Pam Shriver, Vania King, Iva Majoli, Cara Black, Daniela Hantuchova, Johanna Konta, Marion Bartoli, Ilana Kloss, Louise Pleming, alături de președintele WTA, Micky Lawler, și de directorul executiv al Wimbledon, Sally Bolton.

Împreună cu Melinda French Gates, aceștia au explorat modalitățile prin care noua colaborare poate aduce mai multă atenție, angajament și resurse pentru cele mai grave probleme de sănătate cu care se confruntă femeile și fetele din întreaga lume. În prezent, mai mult de un miliard de femei și copii nu au acces la nutriția de care au nevoie pentru a supraviețui și a se dezvolta. Iar actuala criză alimentară - la fel ca în cazul majorității crizelor - se preconizează că va afecta în mod deosebit femeile și fetele.

Întâlnirea de vineri marchează începutul unei noi alianțe între WTA și Fundația Bill și Melinda Gates, care are ca scop să ridice nivelul de conducere și vocea femeilor în sprijinul sănătății femeilor, și în special al nutriției femeilor, ca prioritate majoră în materie de sănătate la nivel mondial pentru public, donatori și guvernele partenere.

Pornind de la discuțiile despre provocările cu care se confruntă în mod covârșitor femeile din țările cu venituri mici și mijlocii și despre impactul crizei alimentare mondiale, franțuzoaica Gates și cei din jurul mesei au conturat o serie de obiective imediate pentru inițiativa comună, inclusiv recrutarea de investiții filantropice prin intermediul canalelor WTA, colectarea de fonduri critice cu ajutorul unui program dedicat de ajutor pentru tenis și dezvoltarea de programe de leadership care să servească nevoilor de nutriție ale femeilor la scară globală.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tenis