x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fabrica de medalii - Belu si Bitang promoveaza crosuri

Fabrica de medalii - Belu si Bitang promoveaza crosuri

de Florin Gongu    |    27 Oct 2006   •   00:00
Fabrica de medalii - Belu si Bitang promoveaza crosuri

In timp ce gimnastica feminina se zbate intr-o acuta mediocritate, cei mai titrati antrenori ai lumii, Mariana Bitang si Octavian Belu, se ocupa cu promovarea de crosuri. Ei refuza sa se pronunte vizavi de cele petrecute la CM de la Aarhus, dar trag cateva semnale de alarma.

Mariana Bitang, Octavian Belu, consilieri de stat pentru sport, Elisabeta Lipa si Monica Iagar au promovat ieri prima editie a Crosului Ministerului Administratiei si Internelor, programat sambata, 28 octombrie, cu plecarea de la Arcul de Triumf si sosirea pe Stadionul "Iolanda Balas-Soter". Acum cateva zile, delegatia feminina a Romaniei care a participat la CM de la Aarhus s-a intors acasa cu doar doua medalii, una de argint si una de bronz, ambele cucerite de gimnasta Sandra Izbasa. In concursul pe echipe, Romania a ocupat locul patru.

PERSPECTIVA. Belu a refuzat ieri sa comenteze situatia actuala din gimnastica feminina. "Ma feresc sa fac orice fel de analiza. Sunt oameni care se afla in gimnastica de zeci de ani. Eu si Mariana Bitang suntem de acum in statistici si ramanem acolo, nu ma implic intr-o astfel de discutie, pentru ca sunt suficienti oameni care pot gasi solutii si analiza fenomenul acesta. Daca pana la Beijing mai sunt doar doi ani si nu se mai pot face multe lucruri, trebuie sa avem de acum o orientare foarte precisa pentru JO din 2012", a spus Belu. Mariana Bitang l-a completat: "Acum nu e momentul pentru declaratii. Sigur va veni momentul in care trebuie vorbit despre gimnastica, iar atunci ne vom spune punctul de vedere".

CRITIC. Belu a aruncat totusi o sageata spre cele intamplate de curand. "Schimbul de generatii s-a facut cu succes in foarte multe sporturi si acum 2-3-5 ani si acum 10 si 15 ani. Aici se intampla ceva, ce ar trebui analizat de cei care raspund pe fiecare ramura de sport. Ce se intampla cu acei sportivi care de obicei ii inlocuiau cu succes pe cei care se retrageau. Obtineam performante in continuare intr-o noua formula sau o noua organizare. De data asta din urma n-au mai venit sportivi cu aceeasi valoare sau antrenorii care-i pregateau pe cei din esalonul inferior n-au avut conditii, sau au fost alte motive obiective sau subiective."

SFAT
"Pana la Londra mai avem o marja de timp, in care poti selectiona si asigura conditii sportivului sa se pregateasca foarte bine. Centralizat sau nu, asta e o alta discutie"
Octavian Belu
consilier prezidential

CONSTATARE
"Ca fosta sportiva de performanta, obisnuita cu medaliile stralucitoare, cu durere in suflet va spun ca ceea ce se intampla cu sportul romanesc la ora actuala e o tragedie"
Elisabeta Lipa
campioana olimpica De la inceputul saptamanii, ziarul nostru a initiat o campanie in care a semnalat regresul gimnasticii feminine si necesitatea revenirii la lot a cuplului Belu - Bitang. Pe site-ul ziarului au aparut foarte multe comentarii vizavi de acest subiect. Pe cele mai interesate vi le prezentam alaturat

NEUTRI
  • O scoala de gimnastica nu dispare peste noapte. Pentru ca scoala de gimnastica nu inseamna numai Deva, Belu si Bitang (cu toate ca Deva este un centru de excelenta, iar Belu si Bitang, cei mai buni antrenori din lume). Gimnastica inseamna si centrele de pregatire de la Baia-Mare, Constanta, Cluj, Onesti, Bucuresti. Daca lucrurile vor decurge la fel pe o perioada mai lunga de timp, se prea poate ca temporar gimnastica sa decada. Insa trebuie sa recunoastem ca impotriva echipei romane de gimnastica s-a dus o campanie negativa, fie in tara, fie in strainatate.
    Sol
  • Chiar nu dispare o "scoala" asa, peste noapte? Chiar credeti ca declinul este "temporar"? Spuneti-mi atunci ce e cu scoala romaneasca de handbal, cu cea de caiac-canoe, cea de rugby, unde ne sunt scrimerii, boxerii, luptatorii, canotorii si ceilalti sportivi care aduceau medalii? Si chiar credeti ca presa e singura vinovata de "declinul lor temporar" care dureaza de decenii?
    FraTii Jderi
  • PRO
  • Intotdeauna in Romania valorile sunt excluse si in sport, si in politica, si in presa. Asa e cazul cu Belu si Bitang. Stoica o face pe demagogul. Ar fi bine sa plece si el, sau mai ales el. Belu si Bitang pot reveni numai daca dispar cateva nulitati in materie care fac umbra degeaba fetelor. Talente sunt cu carul, doar ca trebuie o mana priceputa si un creier la fel.
    PUICU LU TATICU
  • E foarte important pentru noi ca natiune, ca tara, sa-i readucem la carma pe cei care au fost si vor ramane pentru gimnastica mondiala si nationala OCTAVIAN BELU si MARIANA BITANG!... Parerea mea.
    horkyi
  • Inca o data dracul si-a bagat coada si a facut ca cei doi antrenori eminenti, Belu si Bitang, sa se retraga de la conducerea lotului feminin de gimnastica. In loc sa se ocupe de antrenamente, cei doi au fost atrasi in procese penibile si contraproductive. Aveam si noi, romanii, ceva cu care sa ne mandrim, si acum am ramas cu nimic. Ba nu, era sa uit, ne mandrim cu cersetorii si cu prostituatele romance care au impanzit Europa.
    Cristina VintilA
  • Sunt de acord cu ceea ce s-a scris. Cei carora le sta in putere sa schimbe, schimbati urgent conducerea de la Deva cu Belu si Bitang, cat se mai poate, pana la Beijing. Altfel vom plange amar.
    Atena
  • Din pacate, asta este situatia, personal consider ca daca li s-ar ridica busturi intr-un parc din Deva sau Bucuresti nu ar fi un lucru deloc exagerat. Nu stim sa ne apreciem si sa ne pastram valorile aproape. In Japonia ar fi fost considerati "patrimoniu national", insa, din pacate, traim in Romania. Totusi, sper ca timpul ne va invata sa ne apreciem personalitatile si sa le pastram aproape. Stiu ca o medalie are in spate mii de ore de munca plus pasiune, multa pasiune. Munca fara pasiune este egala cu zero in domeniul asta. Doar impreuna si canalizate de un antrenor bun acestea dau rezultate. Intotdeauna.
    Gabi
  • CONTRA
  • De ce nu va uitati mai intai la cluburile din tara sa vedeti care este situatia? Cati parinti isi mai dau copiii la ora actuala sa faca acest sport? Mai ales dupa ce s-a facut atata "reclama" la cum ajung sportivele dupa incheierea activitatii (mai mereu dureri si mari probleme la coloana). Cate fetite mai sunt talentate? In general, izvoarele mai si seaca, domni "jurnalisti" ai lu peste! Din moment ce inca la lot exista Floarea Leonida, care pe vremea epocii B-B nu avea ce cauta in lot... e cam un semn de intrebare...
    Hapciu
  • Locul 4 pe echipe e un miracol pentru echipa Romaniei in conditiile date. Situatia de anul asta a fost mai grea decat cea din anii in care Belu si Bitang au hotarat sa nu participe la mondiale.
    Amalia
  • Fetele noastre au facut tot ce trebuie, tinand cont ca suntem la schimb de generatii si arbitri, iar conditiile sunt tot mai proaste si putine cluburi mai pregatesc gimnaste.
    Maria
  • ×
    Subiecte în articol: sport gimnastica belu bitang