x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Farul și Sepsi șlefuiesc ultimele detalii

Farul și Sepsi șlefuiesc ultimele detalii

de Adi Munteanu    |    30 Aug 2023   •   07:40
Farul și Sepsi șlefuiesc ultimele detalii

Hagi și Ciobotariu sunt, mâine, în fața unui important examen la nivel de club din România. Hagi a mai avut o astfel de experiență în trecut cu FCSB și Galatasaray, însă pentru echipa pe care o și patronează este o premieră. În ceea ce-l privește pe Ciobotariu, calificarea în grupele unei competiții europene este o premieră absolută. Și pentru el, și pentru Sepsi.

 

Farul Constanța a jucat în acest weekend, Sepsi, nu. Covăsnenii au avut acceptul celor de la Poli Iași să amâne partida pentru a se pregăti pentru meciul din Norvegia. Farul n-a putut trece  de refuzul de neconceput al celor de la CSU Craiova și nici Liga Profesionistă nu a intervenit. Însă speranța oltenilor că Hagi își va menaja titularii și vor avea un meci ușor la Ovidiu s-a întors împotriva lor. Farul a jucat cu Universitatea Craiova așa cum ar fi jucat cu HJK Helsinki. Suporterii au făcut sumedenie de glume la adresa echipei lui Rotaru. „De fapt Rotaru a vrut să antreneze echipa lui Hagi în vederea unei prestații cât mai bune în Finlanda. Bravo, domnule Rotaru! I-ați antrenat perfect. V-a dat Farul cu terenul în cap”, au scris fanii olteni pe internet.

Louis Munteanu n-a avut nevoie de timp să se reintegreze

Revenit de la Fiorentina, Louis Munteanu s-a acomodat repede. Singurele schimbări de la plecarea lui în Italia în urmă cu două luni au fost doar plecarea lui Alibec și venirea lui Budescu. În rest tot lotul îi era cunoscut. Mai mult, Munteanu pare singurul jucător din lot care este la nivelul pe care l-a avut sezonul trecut, când Farul a ieșit campioană. De altfel, de la el se așteaptă cele mai frumoase lucruri în meciul de mâine, de la Helsinki. De asemenea și de la Budescu, și el într-o vizibilă creștere de formă și cu destule reușite de la venirea la Constanța, se așteaptă acele pase de gol cu care și-a obișnuit colegii. Și fanii sunt optimiști: „Cu Budescu și Munteanu în formă nu ne mai trebuie decât ca Aioani să nu mai gafeze și suntem calificați. Avem mijloc excelent, avem atac de excepție. Nu stăm rău nici în apărare. Emoții doar cu Aioani”.

Teoretic, analizând și prestația celor două echipe din meciul tur, Farul ar fi favorită la calificare, însă fotbalul finlandez nu mai este cel de pe vremea când Steaua și Dinamo eliminau pe Kuusisi Lahti în anii '80.

Ștefănescu, ori în grupe, ori pleacă de la Sepsi

Pentru cel mai bun jucător al lui Sepsi, meciul de mâine ar putea fi ultimul la echipa din Covasna. Curtat de FCSB, Universitatea Craiova și de Rapid cu sume de transfer de aproape un milion de euro, Ștefănescu ar putea pleca doar dacă Sepsi nu ajunge în grupe. În caz că Sepsi prinde grupele, este greu de crezut că patronul Laszlo Dioszegi ar renunța la Marius Ștefănescu. De altfel, acesta a și declarat că plecarea sau rămânerea lui Ștefănescu depinde de meciul de mâine, iar eventualul transfer s-ar putea parafa chiar după meciul cu Bodo/Glimt, pentru că pe 31 august la ora 24.00 se încheie perioada de transferuri.

Până atunci însă, vedeta lui Sepsi trebuie să ajute echipa în Norvegia. „Avem o echipă omogenă, jucăm de mult timp împreună. Vrem să repetăm jocul de la Sofia. Putem scrie istorie aici, la Sfântu Gheorghe. Mai avem doar un meci. Despre transferul meu la o altă echipă... nu este pentru mine o prioritate în acest moment. Este decizia conducerii dacă plec sau nu”, a declarat Ștefănescu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: grupe europene farul constanţa sepsi