x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Brasov - A luat Buga 10.000 de dolari de la Gigi Becali?

FC Brasov - A luat Buga 10.000 de dolari de la Gigi Becali?

08 Iul 2004   •   00:00

Cel mai curtat fotbalist al echipei FC Brasov in acest moment este Mugurel Buga.

DANIEL STAN

Atacantul e dorit de Steaua si de Rapid, doar ca din Ghencea a luat, conform unor surse, un avans de 10.000 de dolari, bani dati de patronul Gigi Becali.

SECRETOMANIE. Steaua si l-a dorit pe Buga inca din iarna trecuta, cand mai era curtat si de rivala Dinamo. La momentul respectiv, se pare ca Gigi Becali i-ar fi dat un avans de 10.000 de dolari jucatorului pentru a-l "lega" de gruparea din Ghencea. Omul de afaceri a mai procedat la fel si in cazul lui Dica, pe care, in cele din urma, l-a transferat.

VARIANTE. Buga mai are contract cu gruparea de sub Tampa pana in vara anului 2005 si, daca nu va fi vandut intre timp, va putea pleca gratis. Din acest motiv, in aceasta perioada se incearca vanzarea lui, insa se intampina o opozitie puternica din partea antrenorului Ionut Lupescu, care ar fi conditionat venirea la echipa de stabilitatea actualului lot, in special a jucatorilor de baza. "Este un risc, intr-adevar, ca Buga sa plece gratis vara viitoare. Dar clubul nu-si poate permite sa-l piarda acum", a conchis aceeasi sursa. In concluzie, daca Mugurel Buga nu ajunge acum la Steaua, o va face la finele turului campionatului. In schimb, daca va alege alta echipa, va trebui sa returneze cei 10.000 de dolari lui Gigi Becali.

BAICU A PLECAT LA FARUL

Venit vara trecuta la FC Brasov dupa un periplu de patru ani in Italia, Mihai Baicu a inceput bine sezonul dar, dupa ce a ajuns rezerva, a sfarsit prin a fi exclus din lot, la cererea antrenorului Razvan Lucescu. Principalul motiv l-a reprezentat viata extrasportiva a atacantului. Dupa mai multe discutii in contradictoriu cu oficialii clubului, dar mai ales cu patronul Ioan Neculaie, Baicu a renuntat in cele din urma la intentia de a-si depune memoriul la LPF si a obtinut acceptul de a-si cauta singur echipa. Zilele trecute, Baicu a discutat cu presedintele Farului Constanta, Marcel Lica, partile ajungand la un acord pentru un contract pe trei ani. Ieri, Mihai Baicu a ajuns in cantonamentul "marinarilor" de la Sinaia, punandu-se la dispozitia antrenorului Mihai Stoichita. Chiar aseara, el a jucat intr-un meci amical contra fostei lui echipe, FC Brasov.

MIHALACHE

Noul antrenor al "stegarilor", Ionut Lupescu, isi doreste cu insistenta achizitionarea a inca doi atacanti in lot, unul dintre cei vizati fiind Dragos Mihalache, poreclit "Norman", ultima oara la retrogradata Petrolul Ploiesti. Numai ca acesta este dorit, alaturi de colegul sau Mihai Dascalescu, de catre Universitatea Craiova. De asemenea, "Kaiserul" incearca transferul lui Florin Anghel, aflat sub contract cu divizionara B FC Vaslui, insa aici situatia este putin mai complicata. Chiar daca Anghel se pregateste alaturi de "stegari" de cateva zile, transferul acestuia nu este perfectat. Patronul vasluienilor, Adrian Porumboiu, nu ar vrea sa-i dea drumul golgeterului echipei sale din sezonul trecut, exprimandu-si dorinta de a trage la promovare in editia viitoare a campionatului.

×
Subiecte în articol: sport