x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC TIMIŞOARA / Continuă războiul cu FRF

FC TIMIŞOARA / Continuă războiul cu FRF

de Mihai Igirosanu    |    17 Mar 2009   •   00:00
FC TIMIŞOARA / Continuă războiul cu FRF

Comitetul Executiv a votat ieri ca preşedintele FRF, Dumitru Dragomir, să nu reprezinte Federaţia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv la înfăţişarea programată la începutul lunii aprilie în cazul palmaresului clubului Poli Timişoara.



Decizia este defavorabilă grupării patronate de Marian Iancu, lucru confirmat şi de o declaraţie oferită ieri de boss-ul bănăţean. De asemenea, clubul din Timişoară a publicat pe site-ul oficial o scrisoare deschisă pe adresa FRF. “În condiţiile unei federaţii ostile, sperăm foarte puţini din recuperarea celor şase puncte. Şi-au dat seama, probabil, că Dumitru Dragomir ar putea merge până la capăt, mai ales că a văzut toată documentaţia pe care i-am pus-o la dispoziţie”, a declarat, ieri, Iancu. Imediat după şedinţa comitetului executiv, preşedintele FRF, Mircea Sandu a lăsat de înţeles că, de fapt, votul ar fi favorabil Timişoarei. “S-a supus la vot în Comitetul Executiv prezenţa domnului Dragomir la TAS. Au fost prezenţi 11 membri la şedinţă, au fost două voturi împotrivă şi nouă abţineri. De fapt, au fost opt, pentru că domnul Dragomir n-a votat. Eu nu am fost în sală în momentul supunerii la vot, m-am retras. federaţia nu se va apăra la TAS, pentru că, din ceea ce mi-au spus membrii Comitetului Executiv, am înţeles că ar însemna să fie o apărare împotriva Timişoarei, care a dat în judecată federaţia. Şi atunci s-a decis în Comitetul Executiv să nu meargă nimeni, iar FRF să nu se apere în procesul pe care FC Timişoara l-a intentat. Eu nu m-am pronunţat pe acest caz şi nu mă voi pronunţa niciodată”, a explicat liderul forului de la Casa Fotbalului.

“NAŞU”, ÎN SILENZIO STAMPA
Preşedintele FRF a anunţat ieri că nu va mai dialoga cu presa până în prima decadă a lunii mai. “Voi intra în silenzio stampa, iar până la 5 mai nu o să mai vorbesc deloc. Mi-a ajuns până peste cap de tot ceea ce văd. Mi-e scârbă de ceea ce văd la televizor legat de participarea unor conducători de cluburi. Ar trebui să luăm exemplul din ţările civilizate, unde preşedinţii sau managerii generali nu apar deloc. Dacă nu veţi mai continua să promovaţi astfel de personaje poate voi vorbi mai repede.”

Tunurile, pe arbitri
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a lansat ieri un nou avertisment în direcţia arbitrilor, ale căror greşeli au marcat clar ultimele două etape din Liga 1.

“Nu ştiu de ce arbitrilor le e frică. Legea trebuie aplicată identic, fie că faza are loc în minutul 1 sau în minutul 90, fie că are loc în suprafaţa de pedeapsă sau în afară. Cei care nu sunt în stare să aplice legea să se lase. Totuşi, nu permit nimănui să calomnieze un arbitru, să îl facă derbedeu, golan sau mafiot. Dacă vă uitaţi la Champions League, veţi vedea destul de multe greşeli, dar nu le bagă nimeni în seamă”, a declarat Mircea Sandu.

Piţurcă îşi alege singur viitorul

Mircea Sandu a mai anunţat ieri că selecţionerul Victor Piţurcă poate pleca din funcţia pe care o deţine chiar dacă îi califică pe tricolori la Cupa Mondială din Africa de Sud.

“Dacă ai câştigat cele două meciuri mergi mai departe, dacă nu, trebuie să pregăteşti Cupa Mondială din 2014, nu neapărat Campionatul European din 2012. Trebuie să pregăteşti CM din Brazilia şi apoi Europenele din 2016 de unde or fi. Ar fi trei ani de pregătire, ai începe în toamna lui 2009, trei ani ca să poţi ataca preliminariile din 2014. Piţi poate şi să califice echipa naţională şi să spună că nu vrea să mai continue, că are alte perspective, gânduri, priorităţi sau poate merge mai departe cu echipa calificată. Dacă o califică, e primul care are întâietate.” “Meciul cu sârbii este cel mai important din acest an, mai ales pentru că este primul şi pentru că este vorba despre o luptă directă între noi şi ei!”, a ţinut să mai precizeze preşedintele FRF.  

×
Subiecte în articol: sport