x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Formula 1 / Acordul Concorde menţine în viaţă Marele Premiul al Australiei

Formula 1 / Acordul Concorde menţine în viaţă Marele Premiul al Australiei

03 Aug 2009   •   00:00

Organizatorii au confirmat luni că Marele Premiu al Australiei la Formula 1 se va desfăşura conform programului în luna martie, după semnarea acordului Concorde care reglează aspectele comerciale ale Formulei 1 şi regulamentul 2010, între Federaţia internaţională de automobilism şi Asociaţia echipelor (FOTA).



În cursul lunii iulie, directorul cursei Ron Walker declarase că în cazul în care marile echipe vor părăsi campionatul, Australia nu va mai putea organiza un Mare Premiu. Însă organizatorii cursei au apreciat că semnarea acordului Concorde va aduce stabilitate în Formula 1 şi au dat asigurări că Marele Premiu va avea loc conform programului în luna martie pe Albert Park din Melbourne. De asemenea, ei au anunţat că biletele vor fi puse în vânzare începând din 11 august.

Acordul pune capăt posibilităţii unui divorţ între FIA şi FOTA, după o serie de negocieri încrâncenate în care echipele ameninţau cu retragerea.

Consiliul mondial al FIA a aprobat o versiune uşor modificată a regulamentelor sportive şi tehnice, aplicabile începând cu 2010. Echipele au acceptat un acord privind reducerea bugetelor până la nivelul cheltuielilor din anii '90. Redistribuirea veniturilor din Formula 1 a reprezentat o altă revendicare solicitată de FOTA, care vrea mai mulţi bani pentru echipe.

BMW Sauber, care miercuri şi-a anunţat retragerea din Formula 1, nu a semnat acordul. În schimb, noile echipe ce vor apărea din 2010, US F1, Campos Meta şi Manor Grand Prix, au parafat documentul. În sezonul viitor, 12 echipe vor lua startul în F1.

×
Subiecte în articol: sport