x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Formula 1 / Felipe Massa va face recuperarea în Brazilia

Formula 1 / Felipe Massa va face recuperarea în Brazilia

31 Iul 2009   •   00:00

Felipe Massa, victima unui grav accident produs la sfârşitul săptămânii trecute, în calificările pentru Marele Premiu al Ungariei la Formula 1, va părăsi duminică spitalul din Budapesta în care este internat. Pilotul brazilian urmează să fie transportat în ţara sa, la bordul unui avion privat, pentru continuarea recuperării, a anunţat directorul clinicii din capitala ungară, Istvan Szilvassy.



"Condiţia sa fizică permite acest lucru. Nu există nicio problemă neurologică serioasă pentru moment. Cred că prima fază a convalescenţei poate începe acum", a precizat neurologul Atilla Toth de la clinica AEK din Budapesta, citat de AFP. Miercuri după-amiază, medicul personal al lui Massa, Dino Altman, declarase că pilotul lui Ferrari urmează să rămână la Budapesta. Potrivit postului public maghiar M1, Felipe Massa va fi transportat cu elicopterul, duminică, până la aerportul Ferihegy, de unde va pleca apoi către Brazilia la bordul unui avion sanitar.

O altă variantă luată în calcul a fost şi cea a transferului lui Massa la Paris, unde urma să fie preluat de profesorul Gerard Saillant, care l-a examinat la Budapesta.

Felipe Massa a suferit răni la craniu şi la un ochi în urma accidentului de pe circuitul Hungaroring, când s-a izbit de un zid din pneuri, la aproape 200 km/h, după ce a fost lovit în cască de arcul amortizorului monopostului compatriotului său Rubens Barrichello. El a fost mutat miercuri din secţia de terapie intensivă, starea sa de sănătate îmbunătăţindu-se simţitor. "Vorbeşte mult şi face glume. A spus, de exemplu, că nu-l va lăsa pe Schumacher să-i conducă maşina", a povestit Dino Altman.

Felipe Massa va fi înlocuit cu fostul campion mondial Michael Schumacher la echipa Ferrari, începând cu Marele Premiu al Europei, programat pe 23 august la Valencia.

×
Subiecte în articol: sport