x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Formula 1 / Nico Rosberg face senzaţie la Melbourne

Formula 1 / Nico Rosberg face senzaţie la Melbourne

27 Mar 2009   •   00:00

Tânărul pilot german Nico Rosberg (Williams) a dominat şi cea de-a doua sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Australiei la Formula 1, desfăşurată astăzi pe circuitul Albert Park din Melbourne.



Rosberg, 23 ani, care reuşise cel mai bun timp şi în prima sesiune de vineri, a fost cronometrat pe un tur de pistă în 1min.26sec.053/1000, devansându-l cu 104/1000 pe brazilianul Rubens Barrichello (Brawn GP) şi cu 297/1000 pe italianul Jarno Trulli (Toyota). Performanţele reuşite de Williams, Toyota şi Brawn GP au fost puse la îndoială de celelalte echipe din Marele Circ, care au reclamat faptul că cele trei team-uri ar fi interpretat greşit regulamentul aerodinamic, însă contestaţia a fost respinsă joi de către Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

Marea decepţie a zilei de vineri a fost campionul mondial en titre, britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), clasat doar pe locul 16, la 1sec.7/10, însă nici foştii câştigători ai titlului mondial, finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) şi spaniolul Fernando Alonso (Renault), nu au realizat performanţe mai bune, fiind înregistraţi cu al 11-lea şi, respectiv 12-lea timp în antrenamentele de de la Melbourne. Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, prima etapă a sezonului 2009, va avea loc duminică.

×
Subiecte în articol: sport