x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern A început nebunia!

A început nebunia!

de Marius Mihalcea    |    14 Apr 2011   •   20:53
A început nebunia!
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

161252-intact-imagesgazeta-sporturilorraed-krishan20110414110316016.jpgDupă ce Steaua a învins şi totodată a detronat Oţelul din fruntea clasamentului, iar FC Timişoara, noul lider, a pierdut totuşi două puncte imense pe teren propriu, remizând cu Pandurii (2-2), bătălia pentru titlu în Liga 1 a devenit mai aprigă ca niciodată. Urmează opt etape crân­cene, adevărate finale pentru FC Timişoara (52p), Oţelul (52p) şi FC Vaslui (48p), care au rămas, chiar şi după ultimele rezultate, principalele favorite la câştigarea campionatului. Fiecare cu şansele ei, pe care le vom analiza în cele ce urmează.

FC Timişoara. Pe teren propriu, bănăţenii mai au de jucat cu FCM Tg. Mureş, FC Braşov, ambele formaţii ca şi scăpate de grijile retrogradării, Unirea Urziceni, deja condamnată, şi cu Dinamo, în ultima etapă, când lucrurile ar putea fi deja lămurite. Aşadar, rost de 12 puncte, care, adăugate la cele 52 deja acumulate, ar duce la un total de 64 de puncte. Extrem de grele sunt însă deplasările, trupa lui Duşan Uhrin jr mai având de jucat în Giuleşti, cu Rapid, la Mediaş, cu „U” Cluj, dar mai ales la Vaslui şi la Galaţi, împotriva contracandidatelor sale la titlu.

Oţelul. La Galaţi vor mai veni până la finalul campionatului Di­na­mo, Gaz Metan Mediaş, echipe care se bat pentru un loc de Europa Lea­gue, „U” Craiova, aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, şi FC Ti­mi­şoara, dar cum Oţelul şi-a demonstrat deja forţa pe teren propriu, elevii lui Dorinel Munteanu pot spera la mă­car trei victorii. Ca şi rivalii tim­i­şo­reni, gălăţenii au însă serios de tras în jocurile de „afară”, acolo unde nu le-a mai mers deloc bine în ultima pe­rioadă. Adversare le vor fi Gloria Bistriţa, CFR Cluj, Brăneşti şi Astra.

FC Vaslui. Moldovenii par a avea parte de cel mai uşor şi mai echilibrat program dintre toate cele trei echipe care se bat pentru titlu. „Galben-verzii” vor mai primi până la final vizita celor de la Gaz Metan, medieşenii fiind însă într-o evidentă scădere de formă, a Craiovei, a Timişoarei, într-un meci de şase puncte, şi pe cea a Sportului, „lanterna roşie” a campionatului. Din aceste meciuri, echipa lui Hizo poate spera să obţină maximum de puncte. FC Vaslui va juca în deplasare la CFR Cluj, formaţie care nu mai aduce nicicum cu o campioană, ceea ce încă este, la Brăneşti, echipă aflată cu un picior şi jumătate în Liga a 2-a, la Astra şi la Pandurii.

În ceea ce le priveşte pe cele trei mari echipe bucureştene, Steaua, Dinamo şi Rapid, acestea par să-şi fi luat deja gândul nu numai de la titlu, ci chiar şi de la locul secund, care asigură prezenţa în preliminariile Ligii Campionilor. „Ca să ne clasăm pe unul dintre primele două locuri ne trebuie şi multă şansă”, a spus antrenorul Stelei, Sorin Cârţu, la finalul partidei cu Oţelul.

Cu cine mai au de jucat candidatele la titlu
FC Timişoara (52p)
Rapid (d)
FCM Tg. Mureş (a)
„U” Cluj (d)
FC Braşov (a)
FC Vaslui (d)
Urziceni (a)
Oţelul (d)
Dinamo (a)

Oţelul (52p)
Dinamo (a)
Bistriţa (d)
Gaz Metan (a)
CFR Cluj (d)
„U” Craiova (a)
Brăneşti (d)
FC Timişoara (a)
Astra (d)

FC Vaslui (48p)
Gaz Metan (a)
CFR Cluj (d)
„U” Craiova (a)
Brăneşti (d)
FC Timişoara (a)
Astra (d)
Sportul (a)
Pandurii (d)

×
Subiecte în articol: fotbal intern