x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Bute, la revenirea în ţară: "Singurul regret este că partida s-a văzut pe cinci continente, dar nu şi în România!"

Bute, la revenirea în ţară: "Singurul regret este că partida s-a văzut pe cinci continente, dar nu şi în România!"

23 Oct 2010   •   00:00
Bute, la revenirea în ţară: "Singurul regret este că partida s-a văzut pe cinci continente, dar nu şi în România!"
Sursa foto: /Intact Images

Pugilistul român Lucian Bute, care şi-a apărat recent pentru a şasea oară titlul mondial IBF, la categoria supermijlocie, după ce l-a învins prin KO pe americanul Jesse Brinkley, a sosit în această după-amiază în ţară, organizând o conferinţă de presă la Aeroportul Otopeni.

"Vreau să mulţumesc celor de la Radio România Actualităţi că i-au ajutat pe români să audă transmisia meciului. Mulţi l-au văzut pe internet, pe site-urile piratate. Singurul regret este că partida s-a văzut pe cinci continente, dar nu şi în România. Nu toţi au avut acces la internet. Era foarte bine dacă se televiza, pentru că sunt sigur că erau mulţi dornici să-l vadă", au fost primele cuvinte ale lui Bute.

"Am auzit că au fost multe comentarii cu privire la forţa lui Brinkley. A fost un challenger obligatoriu. El şi-a câştigat dreptul de a boxa cu mine. Este unul dintre cei mai buni boxeri la categoria supermijlocie. Nu l-am cerut eu, nu mi l-a impus InterBox, el a luptat pentru a boxa cu mine. De acum înainte o să boxez cu oricine. Mă duc în SUA, boxez cu orice adversar, nu am nici o problemă. Îl respect pe Leonard Doroftei pentru ceea ce a făcut. Este părerea lui şi trebuie respectată. Nu mă deranjează ceea ce a spus, nu am nimic cu el. Am boxat la Montreal, pentru că vin şi mă susţin 15.000 de oameni, acolo m-am obişnuit să boxez. E normal să mă gândesc şi la bani, pentru că un pugilist profesionist are o carieră de 4-5 ani. Trebuie să-ţi asiguri într-un fel şi viitorul. Pe de altă parte, dacă v-aţi uitat atent, sunt anumite declaraţii în care s-a contrazis", a mai spus pugilistul român.

Lucian Bute este pesimist în ce priveşte organizarea unui meci al său în România: "Mi-am dorit să boxez în  ţară, însă nu s-a putut, probabil din motive financiare. Ar fi fost frumos să boxez în faţa românilor, dar asta e. Nici pe viitor nu cred că se va putea, mai ales că la anul voi avea un program încărcat. E o situaţie dificilă în România din punct de vedere financiar şi înţeleg asta, numai meciul meu nu îl mai aveau pe cap".

"Rămân trei săptămâni în România. Trebuie să-mi reîncarc bateriile, pentru că urmează un an 2011 foarte încărcat. Voi boxa în trei meciuri, primul pe 12 martie. Va fi un an foarte interesant. Unul dintre posibilii adversari ar putea fi Pavlik", a încheiat Bute.

×
Subiecte în articol: stiri