x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cârţu: "Nu vreau să antrenez Steaua doar trei luni! Obiectivele mele sunt Cupa şi prezenţa în Europa!"

Cârţu: "Nu vreau să antrenez Steaua doar trei luni! Obiectivele mele sunt Cupa şi prezenţa în Europa!"

10 Mar 2011   •   13:02
Cârţu: "Nu vreau să antrenez Steaua doar trei luni! Obiectivele mele sunt Cupa şi prezenţa în Europa!"

La prima sa conferinţă de presă în calitate de antrenor principal al Stelei, Sorin Cârţu a ţinut să precizeze din capul locului că le va oferi şanse tuturor jucătorilor din lot, inclusiv lui Nicolae Dică şi Lucian Burdujan, deşi aceştia au fost aspru criticaţi de patronul Gigi Becali după meciul pierdut în Ghencea în faţa Braşovului, scor 0-3.

"Nu este o problemă pentru mine să mă acomodez la o echipă, nu sunt chiar la începutul carrierei. Jucătorii sunt puţin afectaţi după evenimentele din ultimele zile, dar totul a trecut şi trebuie să ne concentrăm asupra meciului cu Brăneşti. Nu mă consider un antrenor norocos, în special din cauza perioadei de la CFR Cluj. Nu am stat prea mult acolo deşi am avut partide bune, am evoluat bine, dar eficienţa a lăsat de dorit. Sper ca Steaua să joace la fel de bine precum o făcea acea echipă a CFR-ului, dar cu eficienţă mai mare. Este normal ca rezultatele Stelei de până acum să creeze nemulţumiri. Suntem în timpul campionatului şi nu putem să vorbim de acum de o strategie viitoare pe piaţa de trasnferuri. Trebuie să ne descurcăm cu jucătorii care-i avem acum în lot deoarece cu aceştia vom merge până la finalul campionatului când va trebui să obţinem un loc de cupe europene. De asemenea, vreau să câşigăm Cupa României. Dacă ni se oferă o şansă la primele două locuri, vom face tot ce putem s-o exploatăm", a declarat Sorin Cârţu.

Noul tehnician al Stelei a dezvăluit că va folosi două sisteme de joc la Steaua şi are de gând să le dea şanse tuturor jucătorilor să-şi câştige un loc de titular. "Fiecare jucător îşi va primi şansa. Voi folosi două sisteme, 4-2-3-1 şi 4-4-2. Voi discuta cu fiecare jucător şi le voi cere să-mi spună care sunt poziţiile pe care cred ei că evoluează cel mai bine. Mulţi jucători sunt folosiţi pe anumite posturi, dar nu sunt convinşi că pot da randamentul maxim acolo. Să nu credeţi că eu am venit la Steaua numai pentru două-trei luni. Dacă m-aş fi gândit la asta nu aş fi semnat niciodată. Chiar dacă momentul este greu, mai sunt 14 etape şi trebuie să îndreptăm anumite lucruri. Iare primul meci, cel de mâine cu Brăneştiul, este foarte important. Fiecare jucător va avea şansa lui, inclusiv Dică sau Burdujan. Dacă nu sunt în lotul pentru meciul de mâine, nu înseamnă că au fost scoşi din echipă. Dică este şi uşor accidentat şi nu s-a antrenat la capacitate maximă. Avem un lot foarte bun şi jucătorii trebuie doar să-şi scoată în evidenţă calităţile care i-au recomandat pentru acest club", a mai spus Cârţu.

Tehnicianul stelist a mai vorbit şi despre colaborarea cu Mihai Stoica, spunând că se înţelege foarte bine cu managerul general şi nu are nici o problemă dacă acesta vrea să stea pe bancă la meciuri. "Pe mine mă interesează responsabilităţile mele, nu ale lui Mihai Stoica sau ale lui Argăseală. Este problema lor dacă îşi fac treaba sau nu. Mihai Stoica poate să stea şi pe bancă dacă vrea. Poate să stea oricine pe bancă. Nu înţeleg care e schimbarea dacă stă MM pe bancă sau nu. Eu vreau să rămână şi Edi Iordănescu, am nevoie de el, mai ales la antrenamente pentru că el cunoaşte foarte bine jucătorii. Nu mi-am făcut încă problema banderolei pentru că nu asta e cea mai mare problemă a Stelei. Eu nu am nevoie neapărat de un lider al vestiarului, ci de un lider pe teren. Dacă iese cineva în evidenţă acolo, atunci cu siguranţă va fi căpitan. Dacă Steaua ar fi avut un lider în teren, nu ar mai fi fost probleme acum".

Sorin Cârţu a mai afirmat în cadrul conferinţei de presă că se aşteaptă ca suporterii să-l primească bine şi că âşi doreşte să fie ultimul antrenor al Stelei din acest an. "Dacă este vreun jucător în vestiar care se gândeşte că vom avea probleme cu Brăneştiul, atunci nu cred că are ce căuta la Steaua. Şi nu mă refer aici doar la acest meci. Noi trebuie să câştigăm toate meciurile până la final. Să sperăm că o să fiu ultimul antrenor al Stelei din acest sezon. Un club precum Steaua este greu de gestionat, dar cred că experienţa acumulată în toţi aceşti ani de când antrenez îmi permite să gestionez situaţia de acum. Eu sunt un produs al Universităţii Craiova şi ca fotbalist, şi ca antrenor. Nu ştiu cum mă vor primi fanii Stelei, dar este un fotbal profesionist şi nu se poate să angajezi numai antrenori formaţi de club. Dar, nu cred că fanii trebuie să mă privească cu reticenţă, o să îmi fac meseria aşa cum ştiu eu mai bine", a declarat noul tehnician al Stelei.

×
Subiecte în articol: steaua fotbal sorin cartu fotbal intern