x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern CCA solicită ca meciurile din Liga I să fie conduse de brigăzi de şase arbitri

CCA solicită ca meciurile din Liga I să fie conduse de brigăzi de şase arbitri

02 Noi 2010   •   00:00
CCA solicită ca meciurile din Liga I să fie conduse de brigăzi de şase arbitri

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat în această dimineață, într-o conferință de presă, că va face un demers oficial către FRF şi LPF pentru ca meciurile din Liga I să fie arbitrate de câte şase arbitri, la fel ca în Liga Campionilor și Liga Europa, urmând să ceară şi aprobarea FIFA în acest sens.

"După părerea noastră, această decizie ar contribui pozitiv în Liga I. Sunt multe greşeli care n-ar mai exista. Îmi trebuie aprobarea FRF şi LPF. O să reiau discuţiile cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Pe urmă am să fac un demers oficial către FIFA. Putem aplica acest sistem numai dacă avem aprobarea FIFA, iar forul internaţional nu cred că va aproba sistemul doar pentru unele jocuri din Liga I ci doar pentru toate meciurile. Poate, din retur, va fi aplicat acest sistem, dar nu exclud nici ca el să fie implementat încă din turul acestui campionat", a spus Avram.

El a menţionat că a vrut să aplice sistemul cu şase arbitri de la începutul campionatului, dar s-a lovit de refuzul FRF şi LPF. "Eu am făcut un asemenea demers către LPF şi FRF să implementăm sistemul cu şase arbitri încă dinaintea începerii campionatului. Mi s-a spus că suntem în criză şi că nu se justifică o astfel de măsură", a explicat el.

×
Subiecte în articol: liga 1