x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ce spun ungurii despre meciul cu România

Ce spun ungurii despre meciul cu România

de Istvan Deak    |    03 Sep 2013   •   17:09
Ce spun ungurii despre meciul cu România
Vineri, selecţionatele României şi Ungariei vor disputa la Bucureşti un meci decisiv pentru ambele echipe
Meciul de vineri dintre România şi Ungaria are un caracter decisiv pentru ambele echipe. România va întâlni Ungaria la 6 septembrie şi Turcia la 10 septembrie, ambele întâlniri urmând să aibă loc pe Arena Naţională, de la ora 21:00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Meciul va fi transmis în direct de postul de televiziune Antena 1 şi de GSP TV.
Doar o remiză ar lăsa ambele echipe la jocul rezultatelor, miza fiind clasarea pe locul secund în grupă şi calificarea la barajul care ar putea duce la Campionatul Mondial din 2014 din Brazilia.

Piţurcă:”Presiunea va fi formidabilă”
Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, că la meciul România - Ungaria presiunea va fi "formidabilă" şi le-a transmis jucătorilor săi că pentru a câştiga trebuie să fie foarte puternici din punct de vedere psihic şi să nu se relaxeze niciun moment chiar dacă vor conduce pe tabela de marcaj.
"Suntem conştienţi cât de greu va fi meciul cu ungurii. Adversarii îşi doresc şi ei foarte mult o calificare, aşa că va rezulta un joc extrem de dificil pentru ambele echipe. Sper eu ca echipa României să iasă bine şi să câştige acest joc. Presiunea va fi formidabilă şi avem de lucru în sensul ăsta, dar acest joc se va juca până la ultimul fluier. Trebuie să fim foarte puternici din punct de vedere psihic, pentru a putea termina jocul bine, în condiţii optime. Nu trebuie să existe momente de relaxare în niciun moment, chiar dacă conducem pe tabela de marcaj. Faţă de meciul direct cu Ungaria din 1999 acum e cu totul altceva, pentru că suntem în luptă cu ei pentru ocuparea locului doi. Atunci alta era situaţia. Sper să se repete istoria şi să câştigăm cum am făcut-o atunci”, a spus Piţurcă într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

În opinia antrenorului, calculele ca România să ocupe locul doi, cel care asigură participarea la barajul de calificare la CM, sunt simple: are nevoie de şase puncte în partidele cu Ungaria şi Turcia pentru a nu aştepta jocul rezultatelor din grupă. "A sosit şi clipa acestor jocuri. Întâlnim Ungaria, echipa care ocupă locul doi în grupă în acest moment. Avem nevoie de victorie pentru a le lua locul, pentru a trece noi pe locul doi şi a avea prima şansă la ocuparea acestui loc care duce la jocurile de baraj. Calculele sunt simple, noi toţi ne-am dori şase puncte din aceste meciuri ca să avem şanse mari, să nu stăm la mâna altor rezultate. Acum să vedem câte putem să obţinem. Dacă vom lua patru puncte, vom sta automat la mâna altor rezultate. Ca să nu avem nicio surpriză, ar trebui să câştigăm cele şase puncte puse în joc. Ştiu că e foarte dificil să joci două meciuri la rând în interval de patru zile. Joci cu Ungaria şi vin turcii, care îşi joacă ultima şansă. Şi aşa în condiţiile astea ei nu au şanse prea mari de a ajunge la baraj", a explicat selecţionerul.

Egervari avertizează
Selecţionerul ungar Egervari Sandor este conştient de rivalitatea istorică dintre cele două ţări, dar spune că echipa sa va juca la victorie în partida de la Bucureşti. “Fără doar şi poate ne aflăm în faţa a două partide deosebit de importante. Noi nu trebuie să uităm că orice s-ar întâmpla la Bucureşti, peste patru zile ne aşteaptă confruntarea cu Estonia. Aşteptăm cu nerăbdare meciurile, fiindcă suntem curioşi de capacităţile jucătorilor noştri.  Suntem într-un progres vizibil. Nu mă tem pentru jucătorii mei în meciul cu România, deşi atmosfera stadionului din Bucuresti este una deosebită. Doar portarul Kiraly a mai jucat împotriva României într-un meci oficial”, a declarat selecţionerul în cadrul unei conferinţe de presă. “Ţintim victoria, fiindcă nu vrem să stăm la mâna rezultatelor. Jucăm pentru noi, familiile noastre şi naţiunea noastră”, a mai spus Egervari.

Măsuri de securitate pe stadion

Jandarmeria Română şi firma care va asigura securitatea partidei au anunţat că nu vor permite accesul persoanelor care vor veni îmbrăcate sau vor afişa însemne provocatoare la adresa suporterilor români. Anunţul vizează în special membrii Gărzii Maghiare şi pe cei care intenţionează să afişeze steaguri ale Ungariei Mari. Persoanele aflate în stare de ebrietate nu vor fi lăsate în incinta stadionului. Aceeaşi soartă o vor avea şi cei care nu se supun controlului corporal. De asemenea, suporterilor maghiari le este interzis să aibă asupra lor cuţite, bâte, lumânări şi brichete. Persoanele care vor încerca să pătrundă în zona fanilor români vor fi evacuate din stadion. Ordinea va menţinută şi de jandarmi români, vorbitori de limbă maghiară. Cei care întâmpină orice fel de probleme pot contacta numărul de urgenţă 112, unde vor primi asistenţă şi în limba maghiară”, notează site-ul oficial al federaţiei de la Budapesta.

Nu doar un meci de şase puncte

“Obişnuim să spunem că este un meci de şase puncte, dar acesta este puţin mai mult de atât, cunoscând istoria celor două ţări.  Jucătorii trebuie să poarte această povară. Trebuie să jucăm la victorie la Bucureşti”, a declarat selecţionerul ungar Egervari Sandor, citat de csakfoci.hu. “Cei care nu au mai jucat la Bucureşti nici nu ştiu ce îi aşteaptă. Fanii români sunt capabili să creeze o atmosferă infernală nu doar pe stadion, ci şi la hotel în preziua meciului, doar cu scopul de a deranja liniştea echipei. Trebuie să ne aşteptăm la aşa ceva. Indiferent de circumstanţe, noi trebuie să ne concentrăm doar asupra jocului. După 3 ani de mandat este visul multora să ajungem la un turneu final. Pentru cei experimentaţi, aceasta este ultima şansă de a prinde o competiţie majoră şi de a bifa un eveniment important într-o carieră de jucător profesionist. Obţinerea locului secund este o misiune dificilă, iar soarta barajului depinde de tragerea la sorţi”, a mai spus Egervari.

×
Subiecte în articol: România-Ungaria