x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern „Grădinița” lui Hagi contra „mercenarii” lui Petrescu. Cine rezistă tensiunii? 

„Grădinița” lui Hagi contra „mercenarii” lui Petrescu. Cine rezistă tensiunii? 

de Adi Munteanu    |    08 Feb 2023   •   06:20
„Grădinița” lui Hagi contra „mercenarii” lui Petrescu. Cine rezistă tensiunii? 
Sursa foto: Hepta

Disputa la titlul Ligii 1 s-a simplificat în urma ultimelor meciuri. Farul a revenit pe primul loc cu ajutorul lui Gigi Becali, al cărui FCSB a învins, surprinzător, la Cluj. O victorie care mai degrabă a încurcat CFR-ul decât să ajute FCSB. A profitat însă Farul, care, după ce a învins-o pe Universitatea Craiova la Ovidiu, este din nou lider

În mod normal, dacă nu se întâmplă accidente, chiar după înjumătățirea punctelor, Farul și CFR sunt desprinse în clasament și titlul se va juca între cele două. Cu 6 etape rămase de disputat în sezonul regular, ele sunt și matematic calificate în play-off. Urmăritoarele, Rapid, FCSB și Universitatea Craiova, au obiectiv doar locul 3, eventual și locul 4, dacă elevii lui Dan Petrescu vor câștiga Cupa României. 

Certitudinea multor oameni de fotbal care au susținut la începutul sezonului că CFR Cluj va defila prin campionat și va lua un nou titlu de campioană la pas nu s-a confirmat. A venit din spate puternic Farul, care, iată, în 24 de meciuri nu are decât trei înfrângeri. De altfel, „marinarii” ar fi avut un avantaj mai mare de un punct, dacă din cele șase meciuri încheiate la egalitate ar fi învins măcar în două dintre ele, pe teren propriu, cu Chindia și FC Voluntari de exemplu.

Hagi - pragmatic, Petrescu - naiv

După înfrângerea usturătoare cu CFR, chiar acasă, la Ovidiu, Hagi a schimbat tactica și a devenit mai pragmatic. Așa a reușit să învingă pe Universitatea Craiova, ocazie cu care i-a scos pe olteni din calculele pentru titlu. Hagi a jucat pragmatic, prudent și atent. Mai mult, a mai lansat un puști de doar 17 ani, Mazilu, titularizat în locul suspendatului Alibec. Iar Mazilu a și înscris. Farul ar fi câștigat și fără gafa lui Arlauskis, care a comis un fault de neînțeles în careul propriu, făcând cadou un penalty pentru gazde. 

De cealaltă parte, la Cluj, Dan Petrescu a abordat meciul cu FCSB altfel decât ne-a obișnuit. Tactica „Bursucului” a fost pe alocuri haotică. Nu a existat posesie, precizie în pase și i-a lipsit și proverbialul noroc. Portarul Târnovanu a rezolvat excelent singurele ocazii serioase pe care le-a avut la poarta FCSB-ului, prin Yuri. 

Nici apărarea lui Petrescu nu a excelat. Burcă și Yuri au fost mai mereu depășiți, n-au recuperat decât ceva mai mult de jumătate din mingile din careu. În celălalt careu, Tamm a fost excelent, fără greșeală. Iar la mijlocul terenului, duelul direct Edjouma-Boateng a fost câștigat categoric de Edjouma, de altfel cel mai bun de pe teren. Una peste alta, înfrângerea CFR-ului în fața FCSB este logică, la fel cum victoria Farului cu CSU Craiova este absolut meritată. Acum rămâne de văzut cine va avea nervii mai tari, cum vor aborda ultimele 6 etape și care dintre ele va triumfa în play-off, experiența CFR-ului sau entuziasmul „grădiniței” de la Constanța.

×