x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Duelul debutantelor. Începe noul sezon din Liga 2

Duelul debutantelor. Începe noul sezon din Liga 2

04 Aug 2022   •   17:05
Duelul debutantelor. Începe noul sezon din Liga 2
Sursa foto: Hepta

Primul meci al sezonului 2022-2023 din Liga 2 se joacă joi, 4 august. Patru meciuri din această etapă vor fi transmise în direct la posturile TV. Prima partidă a ediției aduce față în față pe Progresul Spartac și pe recent retrofradata Dinamo București.

80 de zile au trecut de la ultimele meciuri jucate în Liga 2, relatează frf.ro. Atunci, Petrolul și Hermannstadt încheiau sezonul cu o remiză, ploieștenii pe terenul celor de la Unirea Slobozia, iar sibienii pe teren propriu împotriva celor de la CSA Steaua, remize suficiente pentru a le asigura revenirea în prima ligă.

Joi, noul sezon începe cu duelul dintre o nou promovată, Progresul Spartac, și Dinamo, echipă ce a retrogradat în premieră în eșalonul secund al fotbalului românesc.

Progresul Spartac – Dinamo

Noul sezon din Liga 2 Casa Pariurilor începe cu duelul unor „debutante” în eșalonul secund.

Progresul Spartac a reușit promovarea după un sezon aproape perfect în Liga 3 unde a contabilizat 19 victorii, 4 egaluri și doar 2 înfrângeri în sezonul regular și play-off. La baraj, a trecut de SC Popești Leordeni cu 2-1 la general, în semifinale, și de CS Tunari cu 7-1 la general, în finala barajului pentru promovare.

Progresul Spartac se bazează pe un nucleu de jucători tineri, marea lor majoritate fiind crescuți în propria academie. De altfel, formația bucureșteană nu a făcut multe transferuri în această vară, semn că vom vedea la treabă majoritatea jucătorilor care au reușit promovarea în această vară. Antrenorul formației este Andrei Erimia.

De cealaltă parte, Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istorie în eșalonul secund și speră să revină în prima ligă la capătul acestui sezon. Dinamo a retrogradat după dubla de baraj împotriva celor de la Universitatea Cluj, 1-3 la general, la capătul unui sezon de tristă amintire pentru formația din Ștefan cel Mare.

La nivelul lotului s-au produs multe schimbări, mare parte din fotbaliștii care au jucat în sezonul precedent părăsind formația. La capitolul sosiri sunt menționate achizițiile jucătorilor: Bogdan Gavrilă. Neluț Roșu, Valentin Lazăr, Vasile Buhăescu, Dani Iglesias, Alexandru Pop, Ionuț Bobea, Iulian Roșu, Alin Șerban și Cătălin Tîră. Și la nivelul băncii tehnice Dinamo are un nume nou, Ovidiu Burcă.

(sursa: Mediafax)

×