x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Europa League. Chivu, din nou acasă!

Europa League. Chivu, din nou acasă!

de Vicentiu Neagoe    |    20 Dec 2012   •   16:17
Europa League. Chivu, din nou acasă!
Sursa foto: GIUSEPPE CACACE/AFP

Campioana României, CFR Cluj, va întâlni echipa italiană Internazionale Milano, la care evoluează Cristian Chivu, în 16-zecimile de finală ale Europa League. CFR Cluj va juca meciul tur în deplasare, la 14 februarie, returul urmând să aibă loc în România, la 21 februarie.

Echipa antrenată de Andrea Stramaccioni a mai jucat în România acest an, eliminând pe FC Vaslui din play-off-ul Europa. Totuşi, în grupa lor de calificare, italienii au avut un parcurs nu tocmai bun, terminând grupa pe locul secund: 2-2 cu Neftci Baku. 0-3 cu Rubin Kazan, 2-2 cu Rubin în retur.

Echipa care se va califica din această dublă manşă va întâlni învingătoarea dintre Tottenham Hotspur şI Olimpique Lyon.
Turul optimilor este programat la 7 martie, returul fiind o săptămână mai târziu, la 14 martie.

“Mai greu decât Inter putea fi doar Atletico Madrid. Din păcate, nu avem noroc la tragerea la sorţi. Mi-aş fi dorit adversar pe Basel, o cunoşteam bine, aveam şi ascendent moral. Simt că n-o să pierdem la Milano. Poate 1-1, poate chiar mai bine de atât. Italienii nu prea ne cunosc ca stil de joc, urmează perioada de pregătire şI le putem pregăti surprise. Cu un rezultat bun acolo avem foarte mari şanse de calificare”, a declarat patronul echipei din Gruia, Arpad Paszkany.
___________________

PALMARES:

Fondat:1908
Palmares: 18 titluri, 7 Cupe, 3 Liga Campionilor, 3 Cupa UEFA,  Supercupa Europei
Loc în clasament Serie A: 2
Jucători importanţi: Javier Zanetti (căpitan), Wesley Sneidjer, Diego Milito, Rodrigo Palacio, Cristian Chivu, Antonio Cassano
 

×