x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Inima Craiovei s-a oprit! Rodion Cămătaru: ”Mi-e şi ruşine să ies din casă”

Inima Craiovei s-a oprit! Rodion Cămătaru: ”Mi-e şi ruşine să ies din casă”

de Mediafax    |    Mihai Igirosanu    |    19 Iul 2011   •   21:00
Inima Craiovei s-a oprit! Rodion Cămătaru: ”Mi-e şi ruşine să ies din casă”

Toata lumea cauta date sau repere pe Wikipedia. Alaturi de Google, este printre cele mai importante ajutoare pentru creierul sau cultura noastra generala. Cand cauti FC Universitatea Craiova, pe Wikipedia apar, in primele randuri, urmatoarele: 'A fost prima echipa din Romania care s-a calificat intr-o semifinala de cupele europene la fotbal, in sezonul 1982-1983 si prima echipa din Romania calificata in sferturile de finala ale Cupei Campionilor Europeni, in sezonul 1981-1982. De asemenea, a fost prima echipa din Romania care a eliminat formatii din Germania (Kaiserslautern) si Anglia (Leeds United)'. Sa mai adaugam patru titluri de campioana a Romaniei si sase Cupe. Putini suporteri romani au nevoie de Wikipedia pentru aceste date, pentru Centralul din Banie, pentru Ion Oblemenco, pentru Zoli Crisan, pentru Balaci, pentru Stefanescu, pentru Beldeanu, pentru Camataru sau pentru meciurile cu Kaiserslautern ori Benfica.

De ieri, toate aceste repere stralucitoare pot ramane fara clubul care le revendica si caruia ii apartin. Comitetul Executiv al FRF a decis ieri dezafilierea Universitatii Craiova deoarece gruparea olteana a refuzat sa-si retraga plangerile inaintate in instantele civile impotriva selectionerului Victor Piturca si FRF. Din cate se pare, propunerea de dezafiliere a fost facuta de presedintele Mircea Sandu si a fost votata de 10 dintre cei 14 membri ai Comitetului Executiv.
S-au abtinut directorul general al Otelului Galati, Marius Stan, si reprezentantul fotbalului feminin, Marian Palarie.

Decizia Comitetului Executiv al FRF va fi supusa ratificarii in cadrul Adunarii Generale a FRF care ar urma sa fie convocata in termen de 15 zile. In acest moment, practic, Universitatea Craiova nu mai exista. Clubul, care oricum era retrogradat in Liga 2 din cauza neprimirii licentei, nu se mai poate inscrie in nici o competitie organizata de FRF. Nici macar in campionatul judetean, pentru ca si acela e girat de AJF, structura aflata tot sub aripa Federatiei. Toti jucatorii devin liberi de contract, multi dintre ei depunandu-si de mai mult timp memorii la LPF si refuzand sa joace in week-end un meci amical deoarece nu sunt platiti de 7 luni.

Unul dintre cei mai mari jucatori din istoria Craiovei, Sorin Cartu, e necrutator cu patronul Adrian Mititelu: 'E tra­gic ce se intampla. fii din pacate nu se mai poate face nimic. Era previzibil cand ai un asemenea om la condu­cere. Mititelu este o rusine pentru Universitatea Craiova, este o rusine de conducator. Din cauza lui s-a ajuns la dezafiliere. De cinci ani de cand e aici, echipa a fost numai pe la retrogradare. A umblat numai cu golaneli, cu bagabonteli. Sincer, pentru cei de acum nu simt nimic. Pe mine ma doare mult de istoria si de traditia acestui club'.

Si toate acestea chiar in ziua in care Adrian Paunescu ar fi implinit 68 de ani. Omul a carui legatura cu Universitatea nu trebuie cautata pe Wikipedia sau pe Google, ci in le­gende si in ceruri.

Mititelu urla, gloriile sufera
Patronul Adrian Mititelu continua sa arunce vina in toate partile pentru dezastrul Craiovei. 'Lumea vorbeste prostii, ca sunt eu de vina. Eu ma lupt cu mafia din fotbal! Sunt de vina ca nu m-am aliniat escrocheriilor si mizeriilor. N-am gresit cu nimic. E o noua incercare de intimidare. Comitetul Executiv poate sa propuna Adunarii Generale, iar decizia CEx poate fi atacata in instanta civila. Mircea Sandu se face de ras. Dupa ce a ucis Timisoara, acum vrea sa ucida si Craiova. Vrea sa ma faca pe mine sa-i dau lui Piturca cei doi jucatori, Barboianu si Gaman.' Pe de alta parte, fostii mari jucatori ai Universitatii sufera. 'Nu-mi vine sa cred! M-a luat cu frisoane, pentru ca generatii intregi de fotbalis­ti au muncit pentru Craiova cu dem­nitate si pentru performanta. Eu speram intr-o minune, Craiova e in sufletul oricarui microbist. Mi-e greu sa cred ca Adunarea Generala va vota invers', spune Silviu Lung. 'Nu e nici o surpriza, ma as­teptam. M-a sunat un coleg zilele trecute sa ma anunte de decesul lui Sames, dar eu credeam ca ma suna pentru dezafilierea Craiovei. Eu nu mai aveam legatura cu Universitatea, dar lumea ma intreaba pe oriunde merg ce se intampla. Ce pot eu sa le spun? Mi-e si rusine sa ies din casa', a declarat si Rodion Camataru.

×