x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Italia - Serbia 3-0 la masa verde, amenzi de 220.000 de euro pentru cele două federaţii

Italia - Serbia 3-0 la masa verde, amenzi de 220.000 de euro pentru cele două federaţii

29 Oct 2010   •   00:00
Italia - Serbia 3-0 la masa verde, amenzi de 220.000 de euro pentru cele două federaţii
Sursa foto: /Reuters

Comisia de Disciplină a UEFA a hotărât astăzi, la Nyon, să-i acorde Italiei, la masa verde, victorie cu 3-0 în meciul cu Serbia, suspendat din cauza incidentelor provocate de fani oaspeților, informează site-ul Federației Italiene de Fotbal.

În plus, Serbia va disputa două jocuri fără spectatori, federația va primi o amendă de 120.000 de euro și nu va mai putea cumpăra bilete pentru proprii fani la meciurile din deplasare. Pentru deficiențe de organizare, Federația Italiană a fost penalizată și ea cu 100.000 de euro, dar și cu jucarea unui meci fără spectatori, decizie cu suspendare, care va intra însă în vigoare dacă în următorii doi ani se vor produce incidente similare.

În urma acestei decizii, Italia ocupă primul loc în Grupa C, cu 10 puncte, urmată de Slovenia (7 puncte), Estonia (6) și de Irlanda de Nord (5). Serbia rămâne pe penultimul loc, cu 4 puncte, iar ultima clasată este Feroe, cu un punct.

Disputată la 12 octombrie, la Genova, partida Italia - Serbia a început cu o întârziere de aproximativ 40 de minute și a fost suspendată definitiv din cauza incidentelor provocate de fanii oaspeților. Forţele de ordine au arestat mai mulți suporteri sârbi, printre care şi pe liderul acestora, iar bilanţul final al incidentelor a fost de 16 răniţi, printre care doi carabinieri italieni.

×
Subiecte în articol: preliminariile euro 2012