x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Liga Profesionistă de Fotbal nu știe exact când va fi reluat campionatul

Liga Profesionistă de Fotbal nu știe exact când va fi reluat campionatul

29 Apr 2020   •   23:30
Liga Profesionistă de Fotbal nu știe exact când va fi reluat campionatul

LPF şi FRF continuă cu scenariul privind reluarea campionatului în luna iunie. Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a declarat pentru MEDIAFAX, că recomandarea preşedintelui Comitetului medical al FIFA, de a nu se juca până în septembrie, nu este poziţia oficială a FIFA.

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că recomandarea preşedintelui Comitetului medical al FIFA, Michel D'Hooghe, de a nu se juca fotbal până în septembrie, „este doar o poziţie unui angajat, nu e o poziţie oficială din partea FIFA”.

„Eu ştiu că UEFA, în acest moment, a recomandat tuturor federaţiilor, respectiv ligilor, să găsească soluţii pentru finalizarea competiţiei pe terenul de joc, aşa cum a fost gândită la începutul sezonului, şi, bineînţeles, cu sprijinul autorităţilor guvernamentale şi în măsura în care să fie protejaţi toţi cei implicaţi. Scenariul la care lucrăm în acest moment este pentru reluarea competiţiei. Vom vedea săptămâna viitoare, să treacă 1 mai, e o perioadă critică”, a declarat Justin Ştefan.

Acesta a explicat care este scenariul pregătit de LPF pentru reluarea competiţiilor sportive.

„Este vorba despre mai multe teste, făcute în momentul în care intră în cantonament, în momentul în care se reia competiţia. Sunt trei principii de lucru: măsuri de igienă stricte, capacitate de testare şi monitorizare permanentă. Întâi se vor relua treptat antrenamentele, individuale, apoi în grupuri de trei jucători, de cinci jucători, de opt jucători, antrenamente colective şi după aceea discutăm despre reluarea competiţiei. Vom urma mai mulţi paşi. Este nevoie de aproximativ o lună de zile (n.red. - de antrenamente până la reluarea campionatului)”, a mai spus secretarul general al Ligii.

De asemenea, reprezentanții LPF și FRF vor monitoriza permanent ce se întâmplă şi în alte ţări și vor fi în dialog cu FIFA şi UEFA pentru fiecare dintre soluții.

Justin Ştefan a dezvăluit că, la acest moment, LPF nu a pregătit scenariul în care autorităţile vor decide încheierea sezonului 2019-2020. Oficialul Ligii a explicat în ce constă planul B.

"Planul B, nu e vorba de Turcia, dar în cazul în care autorităţile din România nu permit jucarea competiţiei în ţară să vedem dacă vom putea finaliza competiţia în altă ţară. E un plan de avarie, dar există anumite impedimente juridice şi de logistică, iar cele juridice sunt destul de mari pentru că FIFA şi UEFA trebuie să fie de acord cu această soluţie şi până în momentul de faţă nu a existat nicio altă ţară, nu neapărat pe motive de COVID, care să obţină această soluţie, respectiv să joace meciurile de campionat în altă ţară. E o soluţie puţin probabilă, dar este un scenariu pe care îl putem lua în considerare, dacă ni se va permite să finalizăm competiţia. Obiectivul nostru este să terminăm această competiţie pentru a nu avea pierderi economice, dar dacă autorităţile statului nu ne dau voie să jucăm, nu avem cum să încălcăm dispoziţia autorităţilor şi avem acel scenariu de rezervă. Cât timp teoretic se va putea finaliza competiţia obiectivul nostru principal este să o finalizăm, nu avem alt scenariu (n.red. - dacă autorităţile vor interzice reluarea fotbalului)", a mai precizat Justin Ştefan pentru Mediafax.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lpf