x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Liviu Ganea: "Arbitrul de rezervă a insistat să mi se acorde cartonaş roşu"

Liviu Ganea: "Arbitrul de rezervă a insistat să mi se acorde cartonaş roşu"

11 Noi 2010   •   00:00
Liviu Ganea: "Arbitrul de rezervă a insistat să mi se acorde cartonaş roşu"
Sursa foto: /Intact Images

Jucătorul echipei Dinamo, Liviu Ganea, a declarat, miercuri, că la faultul comis de el asupra lui Bărboianu în meciul cu Universitatea Craiova, iniţial arbitrul de centru Robert Dumitru i-a arătat cartonaşul galben, însă arbitrul de rezervă Dragoş Istrate a insistat să-i fie acordat cartonaşul roşu.

"A fost un fault de joc, am pus mâna pe pieptul pe Bărboianu, dar nu l-am împins. Iniţial, arbitrul (n.r. - Robert Dumitru) mi-a dat cartonaş galben, dar arbitrul de rezervă a spus să-mi dea roşu pe răspunderea lui. Nu am avut nici o intenţie de lovire", a spus Liviu Ganea.

Atacantul dinamovist a adăugat că speră ca Dinamo să se califice în finala Cupei României: "Sperăm ca la anul să jucăm finala, pentru că este unul dintre obiectivele noastre. Nu ne interesează pe cine vom întâlni în semifinale, atâta timp cât ne vom califica".

La rândul său, mijlocaşul Gabriel Torje a precizat că echipa Universitatea Craiova va pune mari probleme formaţiei Dinamo în meciul de duminică, din etapa a XV-a a Ligii I. "Ne bucură această calificare, dar acum trebuie să trecem peste asta şi să ne gândim la meciul de duminică. Am avut emoţii mari, dar ne bucurăm că ne-am calificat în semifinale. Craiova ne va pune probleme mari duminică, pentru că este o echipă valoroasă, cu jucători tineri. Trebuie să ne refacem cât putem de bine pentru acest meci şi să câştigăm neapărat. Orice meci de acum înainte este decisiv, pentru că au rămas puţine etape de disputat. Pentru mine personal, este o bucurie această calificare, sper să ajung cu Dinamo în finala Cupei României în acest sezon", a spus Torje.

Mijlocaşul Cătălin Munteanu a lăudat prestaţia coechipierului său, portarul Emilian Dolha. "Important este că echipa a rămas concentrată până la final şi am avut în poartă un golkeeper care a scos două penaltiuri. Dolha a demonstrat încă o dată tărie de caracter şi că, dacă i se acordă puţină încredere, poate avea evoluţii foarte bune. A fost un meci spectaculos cu ocazii multe şi ne bucurăm că am am ajuns în semifinale. Este un gest de fair-play faptul că s-a auzit imnul Universităţii şi ar fi bine ca pe toate stadioanele să fie la fel, chiar dacă pe teren este o luptă acerbă", a mai spus Munteanu.

Formaţia Dinamo Bucureşti s-a calificat în semifinalele Cupei României - Timişoreana, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 4-2 (0-1, 1-1), după loviturile de departajare, echipa Universitatea Craiova, în sferturile de finală ale competiţiei. La finalul celor 90 de minute, scorul era 1-1, prin golurile reuşite de Munteanu '67, pentru Dinamo, şi Dina '31, pentru Universitatea Craiova. Oaspeţii au jucat în 10 oameni din minutul 71, după eliminarea lui Dilevski, iar şapte minute mai târziu, a fost eliminat şi dinamovistul Ganea.

La loviturile de departajare, pentru Dinamo au punctat Andrei Cristea, Cătălin Munteanu, Adrian Cristea şi a ratat Bordeanu, în timp ce pentru Universitatea a înscris Ologu şi au ratat Găman, Bărboianu şi Mihai Costea.

Meciul a fost arbitrat de Robert Dumitru, ajutat de asistenţii Cristian Nica şi Eduard Dumitrescu, iar rezervă a fost Dragoş Istrate.

×
Subiecte în articol: cupa romaniei