x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern LPF face un nou scenariu pentru reluarea competiţiilor de fotbal

LPF face un nou scenariu pentru reluarea competiţiilor de fotbal

25 Apr 2020   •   19:10
LPF face un nou scenariu pentru reluarea competiţiilor de fotbal

Secretarul general LPF, Justin Ştefan, a anunţat că la jumătatea lunii iunie ar putea fi reluate competiţiile. Până la data de 20 iulie, trebuie comunicate către UEFA echipele participante la cupele europene.

Justin Ştefan spune că imediat după ridicarea stării de urgenţă, antrenamentele echipelor de fotbal vor fi reluate. După o perioadă de pregătire de aproximativ 4 săptămâni, formaţiile vor începe partidele oficiale pentru că nu mai este timp pentru meciuri amicale.

Ştefan spune că finala competiţiei trebuie să aibă loc până la data de 20 iulie când echipele participante în cupele europene trebuie transmise către UEFA. ”Noi avem un scenariu care se raportează la momentul ridicării stării de urgenţă, atunci ne-am dori să reluăm antrenamentele, iar la începutul lunii iunie să reluăm competiţia. Vorbim de o perioadă tampon de 3-4 săptămâni, în care jucătorii vor relua pregătirea şi să intre, din păcate, direct în zona de meciuri oficiale pentru că nu mai e timp de jocuri amicale. Finalul competiţiei - undeva în jurul datei de 20 iulie. Atât play-off-ul Ligii 1, cât şi Cupa României, trebuie să fie încheiate pentru a putea transmite către UEFA cluburile participante în cupele europene. Ca principiu de lucru, ai nevoie de 11 etape. Mai ai 8 etape de play-off, 3 etape de Cupa României, deci 11 etape. Eu sper că putem relua competiţia în luna iunie, cel târziu la data de 13-14 iunie”, a spus Ștefan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lpf