x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mircea Lucescu, cel mai longeviv antrenor din istoria lui Şahtior Doneţk

Mircea Lucescu, cel mai longeviv antrenor din istoria lui Şahtior Doneţk

23 Sep 2013   •   20:42
Mircea Lucescu, cel mai longeviv antrenor din istoria lui Şahtior Doneţk

Mircea Lucescu a devenit luni cel mai longeviv tehnician din istoria lui Şahtior Doneţk, depăşindu-l pe Oleg Oşenkov, care a pregătit formaţia ucraineană în anii '60.

Conform shakhtar.com, Mircea Lucescu a preluat conducerea tehnică a minerilor la 16 mai 2004, fiindu-le antrenor timp de 3.417 zile, una mai mult decât Oşenkov.

"E un lucru extraordinar, pentru că foarte puţini antrenori rezistă o perioadă atât de lungă. Şi în campionatele de top nu cred că mai există vreun altul în afara lui Arsene Wenger. E un motiv de mândrie, pentru că au trecut zece ani de succese, pentru că altfel nu aş fi reuşit să rămân atâţia ani", a declarat Lucescu la Sport.ro.

Întrebat când va exista în România un antrenor care să pregătească o echipă atât de mult timp, Lucescu a răspuns: "Cine are răbdare să construiască în România. Dacă şi eu la Rapid, cu toată experienţa pe care am avut-o am fost obligat la un moment dat să renunţ, iar Copos era prieten cu mine, mi-a zis că ia pe altcineva? Asta e mentalitatea românească. în România nu îşi dau seama ce înseamnă un antrenor în construirea unei echipe. în România nu există acest respect pentru meserie."

×
Subiecte în articol: mircea lucescu sahtior donetk