x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Petrolul Ploiești și Hermannstadt au promovat în Liga 1. CSA Steaua ratează barajul! Dinamo, duel șoc cu Universitatea Cluj

Petrolul Ploiești și Hermannstadt au promovat în Liga 1. CSA Steaua ratează barajul! Dinamo, duel șoc cu Universitatea Cluj

15 Mai 2022   •   22:10
Petrolul Ploiești și Hermannstadt au promovat în Liga 1. CSA Steaua ratează barajul! Dinamo, duel șoc cu Universitatea Cluj
Sursa foto: Hepta

În ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, jucată duminică, Petrolul Ploiești și-a adjudecat trofeul de campioană a eșalonului secund, după ce, în etapa precedentă, a obținut matematic promovarea directă. Cu o remiză pe teren propriu, Hermannstadt are și ea asigurat locul în Liga 1.

FC Hermannstadt este cea de-a doua formație ce promovează direct, după remiza de pe teren propriu, 0-0 cu CSA Steaua, în timp ce la barajul pentru promovarea în prima ligă merg Universitatea Cluj și Concordia Chiajna, ilfovenii câștigând duelul de duminică împotriva clujenilor, scor 1-0.


Rezultatele etapei a 10-a din play-off

Unirea Slobozia – ACS Petrolul 52 0-0
Concordia Chiajna – Universitatea Cluj 1-0
FC Hermannstadt – CSA Steaua 0-0

Clasament play-off

ACS Petrolul 52 63p.
FC Hermannstadt 61p.
FC Universitatea Cluj 57p.
CSA Steaua 50p.
Concordia Chiajna 44p.
Unirea Slobozia 41p.


Tragerea la sorți pentru barajul de menținere/promovare în Liga 1 va avea loc luni, 16 mai, de la ora 12:00, la sediul Federației Române de Fotbal.

Cu această ocazie se vor stabili gazdele meciului din manșa tur.

Echipele clasate pe locurile 7 și 8 la finalul play-out-ului Ligii 1 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1, în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2.

„În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1.”, precizează frf.ro.

Cele 4 formații ce se vor întâlni în meciurile de baraj sunt:

AFC Chindia Târgoviște (Locul 7 – play-out liga 1)
SC Dinamo 1948 (Locul 8 – play-out liga 1)
FC Universitatea Cluj (Locul 3 – playoff liga 2)
Concordia Chiajna (Locul 5 – play-off liga 2)

Meciurile din manșa tur se vor disputa pe 22 mai, returul fiind programat o săptămână mai târziu, pe 29 mai.

 

(sursa: Mediafax)

×