x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Posibilă fraudare a voturilor pentru CM 2018 şi CM 2022: FIFA anchetează Spania şi Qatar!

Posibilă fraudare a voturilor pentru CM 2018 şi CM 2022: FIFA anchetează Spania şi Qatar!

28 Oct 2010   •   00:00

Federaţia Internaţională de Fotbal investighează Spania şi Qatar, bănuind că forurile fotbalistice ale celor două ţări şi-au promis sprijin reciproc în acordarea voturilor pentru găzduirea ediţiilor din 2018 şi 2022 a Cupei Mondiale, informează cotidianul iberic Marca.

Federaţia de la Madrid a anunţat că este foarte liniştită din acest punct de vedere şi că se află la dispoziţia FIFA pentru a colabora în cadrul anchetei respective.

Spania, în colaborare cu Portugalia, şi-a depus candidatura pentru obţinerea dreptului de a găzdui CM 2018, în timp ce Qatar aspiră la acelaşi obiectiv pentru turneul final din 2022.

FIFA a pornit ancheta respectivă la cererea Federaţiei Engleze, care vrea să găzduiască turneul final din 2018.

Pe de altă parte, FIFA cercetează şi Federaţia Engleză, după ce ruşii, la rândul lor candidaţi pentru CM 2018, au depus o plângere privind anumite iregularităţi comise în cadrul candidaturii forului de la Londra.

De asemenea, Comitetul de candidatură a Angliei a depus o plângere la FIFA contra unui responsabil al candidaturii Rusiei, Andrei Sorokin, ca urmare a unor afirmaţii făcute de acesta. "Nu este un secret pentru nimeni că Londra este oraşul cu cea mai mare rată a criminalităţii din Europa şi cu cel mai mare consum de alcool în rândul tinerilor", a precizat Sorokin, încălcând astfel regulamentul FIFA, care interzice candidaţilor să-şi comenteze rivalii.

Totul trebuie hotărât până la data de 2 decembrie, când FIFA va anunţa gazdele ediţiilor care vor urma tunreului final din Brazilia (2014).

Pentru organizarea turneului final din 2018, candidatele sunt Anglia, Belgia/Olanda, Spania/Portugalia şi Rusia. Pentru CM 2022 candidează Australia, Coreea de Sud, SUA, Japonia şi Qatar.

×
Subiecte în articol: stiri