x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern S-au descătuşat copiii!

S-au descătuşat copiii!

de Marius Mihalcea    |    29 Mar 2011   •   23:30
S-au descătuşat copiii!
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

158820-raed-krishan-gsp-intact-rk-7645.jpgNaţionala României nu scapă nici un prilej pentru a se umple de ruşine. Penibili în Bosnia, „tricolorii” au ofe­rit aseară, pe „Municipalul” din Piatra-Neamţ, o nouă mostră de in­com­pe­­tenţă crasă. Chiar dacă Răzvan Lu­cescu a schimbat aproape complet distribuţia, jocul nostru a fost la fel de imbecil ca la Zenica. Pase greşite cu nemiluita, plasament catastrofal, lipsă totală de atitudine.

Nonvaloare, ca s-o spunem pe cea dreptă. Toate ne-au lipsit, mai pu­­ţin veşnica infatuare. De la Torje zicere, în avanpremieră: „Ne luaţi la mişto, cum adică să nu putem bate Luxemburgul?”. Şi uite aşa, Mutsch (se pronunţă Muci) şi cei­lalţi amatori din Ducat au pus-o de un gol, pri­mul lor gol în aceste preli­mi­narii! Autor Gerson. „De­misia, demisia!”, a reacţionat tribuna. De pe bancă, Lucescu junior pri­veşte tâmp, stând cu braţele încru­ci­şate. Oare o auzi ce i se strigă? Pro­babil că nu, fiindcă o ocazie imensă a amatorilor din Lu­­xem­burg îi acapa­rează toată atenţia. Mutu mai po­to­leş­te puţin publicul, restabilind ega­litate. Continuă  însă recitalul amar al impotenţilor de serviciu. Izbăvirea o aduce tot Mutu, dar suspansul nu se dă plecat, oaspeţii irosind imediat o altă oportunitate mare de gol. Finalmente, se termină 3-1, marcator Zicu, dar la ce pres­tează „tricolorii” în momentul de faţă, putem să punem deja cruce ca­li­fi­cărilor. Bine măcar că am tranşat lupta pentru locul cinci.

Ei au putut!
Echipa naţională Under 17 a Ro­mâniei s-a calificat la CE din Serbia (3-15 mai 2011), după ce a în­vins ieri, la Szombathely, cu sco­rul de 2-1, reprezentativa similară a Ungariei. Golurile „tricolorilor” au fost marcate de Filip (’2) şi Roşu (’34), în timp ce pentru gazde a înscris Szecsi (’74). În minutul 80, ultimul al jocului, portarul Bră­nes­cu, proaspăt achi­zi­ţionat de Juventus, a apărat un penalty exe­cutat de acelaşi Szecsi. În celelalte partide din turneul de elită, România a remi­zat cu Islanda (0-0) şi a bătut Rusia (2-1), terminând astfel pe primul loc.

×
Subiecte în articol: fotbal intern