x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sorin Cârţu vrea să demisioneze după eşecul cu Rapid!

Sorin Cârţu vrea să demisioneze după eşecul cu Rapid!

04 Mai 2011   •   23:29
Sorin Cârţu vrea să demisioneze după eşecul cu Rapid!
Sursa foto: /Intact Images

Antrenorul Sorin Cârţu a declarat la conferinţa de presă de după meciul pierdut în faţa Rapidului, scor 0-1, că vrea să renunţe la funcţia de antrenor al Stelei.

Tehnicianul roş-albaştrilor a anunţat că şi-a luat la revedere de la elevii săi, spunându-le că poartă ghinion echipei şi că mai bine pleacă. "Este un rezultat nedrept! Am controlat partida, dar am pierdut. A fost o primă repriză echilibrată cu ocazii de ambele părţi. Le-am spus şi băieţilor şi poate ghinionul sunt eu. Într-un fel, mi-am luat la revedere de la ei. Nu sunt într-o perioadă fastă a carierei, şi la CFR Cluj am păţit la fel. Muncesc mult, pun multă pasiune şi poate este un blestem asupra mea şi nu vreau să se răsfrângă asupra echipei. Eu sunt la dispoziţia clubului, Gigi (n.r. - Gigi Becali) probabil că mă vede şi acum, o să vorbesc cu Gigi mâine. Mă simt blestemat prin crucea asta pe care o port. O să discut mâine cu Gigi. Băieţii m-au rugat să mergem împreună în continuare, dar mă doare tot ce se întâmplă. O să-i spun lui Gigi că poate e mai bine să plec. Nu ştiu ce inspiraţie sau motivare le-aş mai putea da băieţilor. Nu am ce să le reproşez jucătorilor, am o chimie bună cu ei, comunic bine cu ei. Le-am spus că mi-a părut bine că i-am antrenat. Sunt dispus fără niciun fel de probleme să mă dau la o parte. Poate eu nu sunt compatibil cu Steaua. Eu sunt dispus să plec, nu mă supăr. Băieţii sunt de altă părere. În mare, sunt hotărât să plec, vedem şi mâine ce se întâmplă", a spus Cârţu în conferinţa de presă de după meci.

Tot în cadrul conferinţei de presă, Sorin Cârţu a menţionat că nu patronul este de vină pentru rezultatele echipei. "Eu vreau să fie bine Stelei, mi-a fost drag să antrenez Steaua. Eu am ţinut cu Steaua de la 16 ani, Craiova era normal să fie în sufletul meu, dar a doua tot timpul a fost Steaua. Şi am ajutat acest club de câte ori am putut. Niciun patron nu poate să fie de vină pentru rezultatele echipei, el plăteşte tot. Ce patron doreşte să ia echipa bătaie? Nu este de vină patronul pentru rezultate. Toată luma vrea să câştige", a mai spus Cârţu.

Legat de aceste declaraţii, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a afirmat la Digi Sport că nu ar fi o mare nenorocire dacă Sorin Cârţu ar mai rămâne până la final: "Nu cred că o fi o mare nenorocire dacă mai stă zece zile. Ce vină are Cârţu? Are vină Cârţu că Tătăruşanu este portarul care a respins cum a respins. Vinovaţi pentru acest rezultat sunt portarul şi atacanţii. Tăturuşanu are momente în care nu este conectat la joc. Iar dacă Tătăruşanu a respins aşa, trebuia să ai măcar fundaşii, care să ajute. Noi am avut doi jucători în minut astăzi, am jucat în opt. Am fost azi Barcelona fără doi jucători. Dacă jucam trei zile, tot nu marcam. De ce? Pentru că nu avem atacanţi", a spus Becali, menţionând că el este vinovat pentru că Steaua nu are atacanţi.

Cârţu este cel de-al cincilea antrenor al Stelei din acest sezon, după Victor Piţurcă, Ilie Dumitrescu, Edi Iordănescu şi Marius Lăcătuş. În cele 58 de zile cât a antrenat în Ghencea, tehnicianul stelist a stat pe banca roş-albastră în 11 meciuri şi a înregistrat 5 victorii, 3 egaluri şi 3 înfrângeri, obţinând 18 puncte.

În cazul în care patronul Stelei, Gigi Becali, nu va reuşi să-l convingă pe Cârţu să rămână, în ultimele trei etape şi, eventual, în finala Cupei României, echipa ar putea fi condusă de Gabriel Caramarin.

Rapid a învins, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Steaua Bucureşti, în derbiul etapei a XXXI-a a Ligii I, steliştii rămânând fără victorie pe teren propriu, din 2002, în întâlnirile cu giuleştenii.

×
Subiecte în articol: steaua gigi becali liga 1 sorin cartu