x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Stancu: “Orice alt rezultat decât victoria cu Ungaria ar fi un eşec”

Stancu: “Orice alt rezultat decât victoria cu Ungaria ar fi un eşec”

de Istvan Deak    |    03 Sep 2013   •   19:38
Stancu: “Orice alt rezultat decât victoria cu Ungaria ar fi un eşec”

Atacantul Bogdan Stancu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că orice alt rezultat al echipei naţionale în partida cu Ungaria din preliminariile Cupei Mondiale în afara victoriei, ar reprezenta un eşec, chiar dacă şanse de calificare la baraj ar mai fi.
"Sper să obţinem maximum din cele două meciuri, însă în primul rând importantă e victoria contra Ungariei. Apoi, vom vedea în meciul cu Turcia ce vom obţine, dar cele trei puncte cu Ungaria sunt esenţiale", a spus Stancu, potrivit Mediafax.

Cele mai importante meciuri din cariera sa la naţională

Bogdan Stancu a afirmat că meciurile cu Turcia şi Ungaria sunt cele mai importante din cariera sa de la echipa naţională. "Eu zic că suntem pregătiţi. Ungurii sunt mai mari ca noi din punct de vedere fizic, dar nu cred că asta contează într-un meci de fotbal, dar nu doar asta contează. Am lucrat şi fazele fixe, însă o să ne luăm toate măsurile de precauţie", a adăugat Stancu. El este de părere că echipa naţională are nevoie de o calificare la un nou turneu final.
La rândul său, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în partida cu Ungaria din preliminariile CM 2014, România va fi învingătoare cu cel puţin 1-0, fiind convins totodată că naţionala va juca barajul pentru calificarea la turneul final.

Gazonul a fost schimbat
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, că gazonul de pe Arena Naţională a fost schimbat şi arată excepţional în perspectiva meciurilor echipei naţionale cu Ungaria şi cu Turcia, din preliminariile Cupei Mondiale, şi a adăugat că la stadion mai trebuie schimbate câteva scaune.
Ultimul meci jucat în această vară pe Arena Naţională a fost cel de la 21 august, dintre Steaua şi Legia Varşovia (1-1), din prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor.

Amenzi pentru lozincile la adresa României
Federaţia ungară de fotbal a anunţat că a decis amenzi drastice împotriva cluburilor organizatoare a patru meciuri din weekendul trecut, pentru scandarea unor lozinci la adresa României de către suporterii acestora, anunţă presa ungară.
Din tabăra ungară, aflăm că, din cauza durerilor la spate, fundaşul naţionalei Ungariei, Meszaros Norbert, a părăsit cantonamentul echipei lui Egervari şi s-a întors la formaţia sa de club, VSC Debrecen.

Szalai Adam: “Iau două calmante, dar tot joc cu România”
Atacantul Szalai Adam, unul dintre internaţionalii ungari cel mai în formă, s-a accidentat în timpul partidei disputate cu PAOK Salonic, în play-off-ul Ligii Campionilor. El a suferit un edem osos, la momentul respectiv fiind considerat incert pentru întâlnirea România-Ungaria.
Marţi, atacantul lui Schalke 04  a declarat că nu se pune problema să rateze meciul de la Bucureşti, deşi accidentarea la mână îi îngreunează jocul “Am venit în cantonamentul naţionalei cu un moral foarte bun, fiindcă am obţinut calificarea în grupele Ligii Campionilor, marcând două goluri, iar la finalul săptămânii am bifat şi prima victorie din campionat. În unele dueluri încă resimt dureri la mână şi asta mă enervează, dar o să iau câteva calmante şi nu voi avea probleme. Cât priveşte sistemul cu doi atacanţi, pot sa spune că, deşi la club sunt singur în avanposturi, Bode Daniel mă ajută mult. Aştept o victorie în meciul cu România”, a declarat Szalai.

Dzsudzsak: “Atmosfera de la Bucureşti? Am văzut altele mai ostile!”

Mijlocaşul echipei Dinamo Moscova, formaţie antrenată de Dan Petrescu, susţine că a jucat în atmosfere mult mai ostile decât cea care o aşteaptă pe selecţionata Ungariei la  Bucureşti. “Nu mi-e teamă deloc de atmosfera ostilă. De-a lungul carierei am jucat în faţa unui public mai numeros şi mai ostil. Aşa s-a întâmplat în duelurile cu Ajax, Feyenoord sau împotriva naţionalei Turciei. Este de bun augur că partida se va juca cu casa închisă, spre deosebire de meciul tur organizat de UEFA cu porţile închise. M-am tachinat cu Dan Petrescu pe seama partidei de vineri, dar prefer să nu promit nimic şi să arăt pe teren”, a declarat Dzsudzsak.

Vancsak Vilmos: “Atenţie la primul sfert de oră!”

Marcatorul primului gol din partida tur, Vanczak Vilmos, atrage atenţia asupra primelor 15-20 de minute din partida de vineri “Despre selecţionata Ungariei se poate spune că se află într-un progres evident. Soarta partidei de vineri depinde de micile detalii. Cred că românii vor forţa să marcheze în primele 15-20 de minute. Trebuie să ne pregătim mental pentru acest lucru. Cel mai bine ar fi să contracarăm prin marcarea unui gol chiar în această perioadă. Dacă vom reuşi, românii o să cedeze. Sper ca norocul să fie de această dată de partea noastră”, a declarat fundaşul lui FC Sion.

Nemeth: “Trebuie să marcăm”
Atacantul naţionalei Ungariei, Nemeth Krisztian, este convins că selecţionata Ungariei va juca ofensiv la Bucureşti. “Abia acum începem să ne concentrăm asupra meciului. Îmi pun mari speranţe că vom avea succes şi îi vom face fericiţi pe suporterii noştri. Titularii posturilor din atac vor fi decişi în următoarele zile. Nu contează câţi atacanţi vor fi pe teren. Important este să marcăm goluri. Consider că selecţionerul Egervari Sandor va lua decizia corectă. El ar fi capabil să trimită şi cinci atacanţi în teren doar ca să vadă un fotbal ofensiv”, a declarat Nemeth.


×
Subiecte în articol: România-Ungaria