x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international ALERTĂ - Fotbal: Meciul România - Finlanda se dispută cu porţile închise - UPDATE

ALERTĂ - Fotbal: Meciul România - Finlanda se dispută cu porţile închise - UPDATE

17 Sep 2015   •   14:47
ALERTĂ - Fotbal: Meciul România - Finlanda se dispută cu porţile închise - UPDATE

Meciul de fotbal România - Finlanda, programat pe 8 octombrie, la Bucureşti, pe Arena Naţională, în preliminariile EURO 2016, se va disputa cu porţile închise, a decis UEFA în urma incidentelor de la ultimele două jocuri oficiale ale naţionalei, cu Ungaria şi Grecia, informează site-ul FRF.

Comisia de Disciplină, Etică şi Control a UEFA a comunicat sancţiunile primite de FRF, ca urmare a incidentelor din cele două meciuri disputate pe 4, respectiv 7 septembrie, la Budapesta, respectiv Bucureşti, ambele încheiate 0-0.

În ceea ce priveşte meciul cu Ungaria, FRF a fost amendată cu 50.000 de euro ca urmare a încălcării prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g şi h (tulburări provocate de spectatori - lipsă de respect faţă de imnul naţional şi lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar.

După meciul cu Grecia, UEFA a decis sancţionarea FRF cu obligativitatea de a disputa cu porţile închise următorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. În cazul de faţă, este vorba de partida cu Finlanda, programată pe data de 8 octombrie, la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Pentru acelaşi meci s-a dispus şi o amendă de 60.000 de euro, cele două sancţiuni fiind dictate pentru încălcarea articolelor 14 (comportament rasist) şi 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar.

După cum s-a anunţat luna trecută, FRF a fost sancţionată de UEFA cu o amendă de 17.000 de euro după incidentele de la meciul din deplasare cu Irlanda de Nord (0-0), ce a avut loc pe 13 iunie.

Disputarea cu porţile închise a meciului cu naţionala Finlandei impune respectarea unor reguli stricte de către ambele federaţii, precizează FRF. Accesul suporterilor ambelor echipe este strict interzis.

Este permis accesul unui număr de 75 de persoane pentru fiecare delegaţie ambelor naţionale. În acest cuantum sunt incluşi cei 23 de jucători aflaţi pe foaia de joc şi membrii staff-urilor tehnice

Este permis accesul jurnaliştilor acreditaţi, cu condiţia ca lista cu numele acestora să fie transmisă la UEFA, cu cel mult 24 de ore înainte de începerea meciului. În acest sens, Federaţia Română de Fotbal îi invită pe ziarişti să respecte cu stricteţe regulile procesului de acreditare care a început deja pentru meciul cu Finlanda, aşa cum a fost anunţat pe site-ul FRF. După data de 30 septembrie, nu vor mai fi acceptate alte solicitări de acreditare.

Este permis accesul forţelor de ordine şi de pază care au misiunea de a asigura securitatea la acest meci.

Este permis accesul personalului administrativ care asigură funcţionalitatea elementelor de infrastructură (gen nocturnă, întreţinere gazon, etc).

×