x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anglia e a treia semifinalistă de la Euro 2024, după ce a învins Elveția la penalty-uri

Anglia e a treia semifinalistă de la Euro 2024, după ce a învins Elveția la penalty-uri

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2024   •   22:10
Anglia e a treia semifinalistă de la Euro 2024, după ce a învins Elveția la penalty-uri
Sursa foto: Hepta

Anglia învinge Elveția la lovituri de departajare și se califică în semifinala Euro 2024. După 90 de minute de joc, scorul a fost 1-1, după golurile lui Embolo, în minutul 75, și Saka, minutul 81. Reprizele de prelungiri nu au adus goluri, englezii impunându-se după penalty-uri de departajare.

Anglia și Elveția au încheiat la egalitate, 1-1, primele 90 de minute ale confruntării din sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal din Germania. Embolo, în minutul 75, și Saka, minutul 81, au marcat golurile care au dus meciul în prelungiri și și apoi la lovituri de departajare.

Elveția a marcat prima în sfertul de finală de la Euro 2024, împotriva Angliei. După 75 de minute dominate de cele două defensive, linia de fundași engleză a fost prima care a cedat, Embolo marcând din careu. Anglia a replicat imediat, egalând la primul șut pe spațiul porții al englezilor, prin Saka (min. 81).

Cel de al treilea sfert de finală de la Euro 2024, dintre Anglia și Elveția, a înregistrat scorul de 0-0 la pauză. Anglia a dominat teritorial și a avut cele mai multe ocazii. Totuși, niciuna din cele două echipe nu a trimis niciun șut pe spațiul porții în primele 45 de minute.

Statistic, meciul a fost dominat de englezi în prima repriză, aceștia având cel puțin patru șuturi spre poartă blocate de fundașii adverși înainte de a știi dacă puteau sau nu produce pericol.

Englezii conduceau cu 3-0 la numărul de cornere efectuate și au avut o posesie superioară, însă niciunul din portari nu a fost pus cu adevărat în situații limită, o singură lovitură de cap, a lui Kane fiind trimisă spre poarta lui Sommer, însă la distanță de aceasta.

Repriza secundă s-a jucat sub semnul prudenței, tot cu Anglia în postură de echipă care a dominat. Împotriva aspectului jocului, elvețienii au deschis scorul prin Embolo, cu un șut pe jos, din fața porții.

Englezii au dat imediat replica, Buyako Saka egalând cu un șut bine plasat, pe jos, puțin din afara careului. Mingea a lovit rădăcina bării și a intrat în poartă pentru 1-1.

În ultimele minute ale timpului regulamentar de joc niciuna din echipe nu a mai riscat, elvețienii având totuși o fază periculoasă de atac în minutele suplimentare de joc.

Se trece la prelungiri a câte două reprize de câte 15 minute.

Englezii trec direct în ofensivă și Rice îl pune prima dată cu adevărat la încercare pe Sommer, cu un șut bine plasat din afara careului, respins cu o robinsonadă de portarul elvețian.

Anglia luptă pentru evitarea loteriei penalty-urilor, dar Bellingham nu reușește să-l învingă pe Sommer cu șutul său de slabă intensitate, cu piciorul stâng.

Minutul 117 aduce o ocazie mare și la poarta lui Pickford. Intrat în minutul 109, Xherdan Shaqiri trimite o minge în bară, direct din lovitură de colț.

Potarul englez intervine apoi salvator la un șut de la semidistanță a lui Zeki Amdouni, în minutul 119.

Se trece la lovituri de departajare.

Akanji ratează chiar la prima lovitură a elvețienilor și Anglia e în avantaj.

Toți cei cinci englezi desemnați să execute își fac treaba impecabil, Anglia reușind astfel să se califice în semifinale la meciul cu numărul 100 al antrenorului Gareth Southgate în fruntea leilor britanici.

Anglia va juca în semifinală cu învingătoarea meciului dintre Olanda și Turcia.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: anglia semifinale EURO 2024