x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anunț UEFA: „Partida România-Norvegia nu se va mai disputa”

Anunț UEFA: „Partida România-Norvegia nu se va mai disputa”

15 Noi 2020   •   11:04
Anunț UEFA: „Partida România-Norvegia nu se va mai disputa”
Sursa foto: Hepta

Meciul România - Norvegia, din Liga Națiunilor, programat azi, a fost anulat! Reprezentativa țării oaspete nu va face deplasarea din cauza COVID-19, anunță Mediafax.

Federația Română de Fotbal a fost informată de UEFA că “în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară (sâmbătă – n.r.) cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa”.

Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA.

Fundașul dreapta Omar Elabdellaoui a fost depistat pozitiv și a intrat în izolare. 

UEFA a revenit cu o comunicare oficială mai detaliată privind situația partidei România-Norvegia, care a fost anulată, și consecințele ulterioare.

Astfel, forul continental informează că speța va ajunge la UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body pentru o decizie ce va fi luată “potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competițiile UEFA la nivel de echipe naționale, așa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020”.

Mai departe, documentul pe care comunicarea UEFA îl inserează, cel aprobat de CEX UEFA și la care se face referire mai sus, conține 4 principii dintre care unul (principiul 3) face referire la situația noastră:

“3) Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA

×
Subiecte în articol: România-Norvegia Liga Naţiunilor