x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Barcelona o umilește pe Real Madrid cu 4-0 pe Bernabeu

Barcelona o umilește pe Real Madrid cu 4-0 pe Bernabeu

21 Mar 2022   •   10:40
Barcelona o umilește pe Real Madrid cu 4-0 pe Bernabeu

Pierre-Emerick Aubameyang a marcat de două ori, duminică, în El Calsico-ul în care Barcelona a dat o lecție de fotbal eternei rivale Real Madrid, chiar pe Santiago Bernabeu, provocând o înfrângere umilitoare cu 4-0, în LaLiga.

S-a jucat pe un Santiago Bernabeu cu casa închisă, suporterii galacticilor asistând în tăcere cum o Barca mult îmbunătățită, sub comanda noului antrenor Xavi Hernandez, a dominat El Clasico încă de la început.

Cu Ousmane Dembele și Ferran Torres profitând de fragilitatea defensivă a Realului pe flancuri, Barca a deschis scorul în minutul 29, cu o lovitură de cap a lui Aubameyang, după o centrare a lui Dembele.

Barca a menținut ritmul în fața unei Real Madrid dezorganizate și lipsite de viață și și-a mărit avantajul la 0-2, prin fundașul Ronald Araujo, care a marcat cu capul, în minutul 38, după un corner executat de Dembele.

Ancelotti a încercat să schimbe dinamica, făcând două înlocuiri la pauză, dar Barca a marcat în primul minut al reprizei secunde, cu un șut din unghi al lui Torres, după o deviere a lui Aubameyang (0-3, min. 46)

Cinci minute mai târziu, fostul atacant al lui Manchester City, Torres, a întors serviciul, servindu-l pe fostul atacant al lui Arsenal, Aubameyang, pentru al doilea său gol (0-4, min. 51). Golul a fost suspect de offside, însă VAR-ul i-a confirmat validitatea, Alaba fiind cel care a anulat poziția afară din joc a lui Torres.

Barca a avut mai multe ocazii de a-și mări avantajul, dar portarul Realului, Thibaut Courtois, a evitat o umilință și mai drastică.

Real Madrid ocupă confortabil poziția de lider în fruntea clasamentului, cu 66 de puncte, ceea ce a făcut ca acest Clasico de duminică să ni fie unul de natură să determine soarta cursei pentru titlu în LaLiga.

După a cincea victorie consecutivă în campionat, Barca se află pe locul trei în clasament, cu 54 de puncte și un meci mai puțin, la trei puncte în spatele ocupantei locului doi, Sevilla.

După ce a coborât până pe locul nouă în clasament, când Ronald Koeman a fost demis în octombrie, Barca a fost revitalizată sub conducerea lui Xavi.

Catalanii sunt neînvinși de la înfrângerea din prelungiri, în fața lui Athletic Bilbao, în Copa del Rey, la 20 ianuarie, și au marcat 24 de goluri în ultimele șapte meciuri din campionat.

„Nu ne așteptam la acest rezultat, dar obiectivul nostru a fost atins. Am venit să învingem și să arătăm ce valoare avem", a declarat Sergio Busquets, de la Barca, reporterilor.

„Dacă mai avem o mică șansă de a ne lupta pentru titlu, vom lupta până la capăt. Este foarte dificil, dar în fotbal se poate întâmpla orice. Noi suntem Barca".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: barcelona