x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Leverkusen s-a impus cu 2-0 pe terenul Romei în prima manșă a semifinalelor

Leverkusen s-a impus cu 2-0 pe terenul Romei în prima manșă a semifinalelor

de Redacția Jurnalul    |    03 Mai 2024   •   09:00
Leverkusen s-a impus cu 2-0 pe terenul Romei în prima manșă a semifinalelor
Sursa foto: Hepta

Golurile marcate de Florian Wirtz și Robert Andrich au adus un avantaj de 2-0 pentru Bayer Leverkusen, joi, în deplasare, în fața echipei AS Roma, în prima manșă a semifinalei Europa League, campioana Germaniei apropiindu-se de prima sa finală europeană după 22 de ani.

Bayer Leverkusen, proaspăt încoronată în Bundesliga și finalistă a Cupei Germaniei, a depășit recent pe Juventus și deține acum recordul european pentru cea mai lungă serie de invincibilitate în toate competițiile. Nemții au jucat și au pierdut cu 2-1 în fața lui Real Madrid finala Ligii Campionilor din 2002.

Echipa din Bundesliga a câștigat singurul său titlu european din istorie când a ridicat Cupa UEFA în 1988.

„Am luptat bine și am arătat o prestație matură, cu multă disciplină", a declarat antrenorul Xabi Alonso la conferința de presă.

„Ne-am apărat strâns și compact, așa că suntem mulțumiți de performanță. Dar meciul retur nu s-a jucat încă".

Leverkusen a dominat în primele minute, dar Roma a crescut în joc, iar Romelu Lukaku ar fi putut aduce gazdele în avantaj, când a nimerit bara cu o lovitură de cap în urma unui corner în minutul 21.

Situația s-a întors din nou în favoarea echipei lui Alonso, care a preluat conducerea prin Wirtz în minutul 28, când mijlocașul a marcat cu o finalizare simplă, profitând de o eroare defensivă a Romei.

Leverkusen ar fi putut dubla avantajul șase minute mai târziu, dar Jeremie Frimpong a ratat de puțin ținta, lovind din preajma punctului de pedeapsă la prima atingere.

Oaspeții au continuat să domine pe Stadio Olimpico și Andrich a făcut 2-0 în minutul 73, învingându-l pe portarul Romei, Mile Svilar, cu un șut imparabil sub bară, din afara careului.

Roma a avut o ultimă șansă în minutele suplimentare de joc prin înlocuitorul Tammy Abraham, a cărui lovitură de cap de la mică distanță a trecut puțin peste bară.

Cele două echipe se întâlnesc în faza semifinalelor Ligii Europa pentru al doilea sezon consecutiv, italienii ajungând în finala de anul trecut datorită unui avantaj strâns de 1-0 în prima manșă de pe teren propriu, urmat de o remiză fără goluri în Germania.

Roma, care a învins AC Milan cu 3-1 la general în sferturile de finală, a ajuns pentru al patrulea sezon consecutiv în faza semifinală a unei competiții europene majore.

Meciul retur se va juca la Leverkusen joia viitoare, iar învingătoarea va înfrunta Olympique de Marseille sau Atalanta în finala de pe 22 mai, pe Aviva Stadium din Dublin.

OM și Atalanta au încheiat 1-1 cealaltă semifinală, ambele goluri fiind marcate în prima repriză de Mbemba (min. 20), pentru gazde, și Scamacca (min. 11), pentru oaspeți.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Bayer Leverkusen Europa League