x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international BBC Sport: Tranzacția cu Chelsea are încă obstacole majore de depășit

BBC Sport: Tranzacția cu Chelsea are încă obstacole majore de depășit

24 Mai 2022   •   11:00
BBC Sport: Tranzacția cu Chelsea are încă obstacole majore de depășit
Sursa foto: chelseafc.com

Guvernul este pe cale să aprobe vânzarea de 4,25 miliarde de lire sterline a clubului Chelsea în cursul zilei de marți, informează BBC Sport, citând surse neoficiale. Cu toate acestea, afacerea "mai are încă obstacole majore de depășit", potrivit unei surse importante din Whitehall.

Se înțelege că, deoarece proprietarul Roman Abramovici are pașaport portughez, preluarea trebuie să fie autorizată și de autoritățile din această țară.

Se spune că miniștrii se află acum în „discuții intense" cu omologii lor de la Comisia Europeană pentru a le oferi asigurările de care au nevoie pentru a aproba tranzacția.

Chelsea a ajuns la un acord cu un consorțiu finanțat din capital privat condus de investitorul american Todd Boehly, coproprietar al echipei de baseball LA Dodgers.

Clubul a fost scos la vânzare înainte ca proprietarul Abramovici să fie sancționat pentru presupusele sale legături cu președintele rus Vladimir Putin, în urma invaziei din Ucraina.

Guvernul a emis atunci o licență specială pentru ca Chelsea să continue să funcționeze, care expiră la 31 mai.

Săptămâna trecută, BBC a aflat că guvernul era îngrijorat că afacerea riscă să se „destrame" din cauza lipsei de consens cu clubul în ceea ce privește încasările din orice vânzare.

Versiunea guvernamentală a evenimentelor a fost contestată de surse apropiate lui Abramovici atunci când acestea au fost abordate.

Cu toate acestea, se pare că Abramovici a oferit garanții obligatorii din punct de vedere juridic că un împrumut de 1,6 miliarde de lire sterline acordat clubului nu va ajunge la oligarhul rus sau la familia sa. Acest lucru ar permite ca banii să ajungă într-un cont înghețat sub control guvernamental.

„Toată lumea vrea să se încheie afacerea, dar având în vedere natura ei complicată și structurile de proprietate ale Chelsea, nimic nu este simplu", a declarat sursa de la Whitehall.

„Lucrăm din greu pentru a-i asigura pe partenerii noștri internaționali care, pe bună dreptate, doresc propriile asigurări cu privire la această afacere și, bineînțeles, la modul în care vor fi cheltuite în cele din urmă veniturile.

Timpul se scurge rapid, această afacere trebuie să fie încheiată până la sfârșitul zilei de marți, altfel pot fi ratate termene importante în fotbal și clubul va fi în pericol".

Federația Engleză de Fotbal trebuie să nominalizeze cluburile pentru competițiile organizate de UEFA până la începutul lunii viitoare. Premier League se reunește pe 9 iunie pentru a înmâna licențele pentru sezonul următor.

Între timp, BBC Sport a aflat că aprobarea Premier League pentru această tranzacție este, de asemenea, iminentă, consorțiul Boehly trecând testul proprietarilor și directorilor din cadrul ligii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: chelsea