x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Blatter acuză Franţa de presiuni pentru organizarea CM 2022 în Qatar

Blatter acuză Franţa de presiuni pentru organizarea CM 2022 în Qatar

16 Mai 2014   •   17:16
Blatter acuză Franţa de presiuni pentru organizarea CM 2022 în Qatar

Ministerul francez al Afacerilor Externe a etichetat vineri drept 'neîntemeiate' afirmaţiile făcute de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, conform căruia Franţa a făcut presiuni politice pentru ca Mondialul din 2022 să fie atribuit Qatarului, anunţă AFP. 

'Afirmaţiile preşedintelui FIFA legate de pretinsele presiuni pe care le-ar fi făcut Franţa în momentul atribuirii Cupei Mondiale din 2022 sunt neîntemeiate', a reacţionat purtătorul de cuvânt al ministerului, Romain Nadal, întrebat într-un briefing de presă.

'Desemnarea unei ţări pentru organizarea Cupei Mondiale ţine de însăşi FIFA, ansamblul comitetului său executiv alege ţara prin vot', a observat Nadal. 

Blatter a relansat joi polemica, care nu încetează să se intensifice, despre condiţiile de atribuire a competiţiei emiratului din Golf. Într-un interviu pentru radioteleviziunea elveţiană RTS, el a recunoscut că organizarea Mondialului în Qatar a timpul verii este o 'greşeală'.

Temperaturile pot ajunge vara în Qatar până la 50 de grade Celsius.

Blatter a afirmat că atribuirea acestei competiţii Qatarului s-a datorat 'presiunii politice', venită mai ales din partea Parisului şi a Berlinului. 

'Se ştie foarte bine că mari companii franceze şi mari companii germane lucrează în Qatar. Nu lucrează însă doar pentru Cupa Mondială!', a subliniat Blatter. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: blatter CM 2022 qatar