x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Câteva țări din America Latină sunt oficial candidate la CM 2030

Câteva țări din America Latină sunt oficial candidate la CM 2030

03 Aug 2022   •   09:39
Câteva țări din America Latină sunt oficial candidate la CM 2030
Sursa foto: pixabay.com

Patru state sud-americane sunt oficial candidate la organizarea campionatului mondial de fotbal 2030, când se vor celebra și 100 de ani de la prima ediție a competiției, desfășurată la Montevideo, scrie AFP.

"Nu este un proiect al guvernului, ci un vis al unui continent. Suntem în acest loc emblematic unde a început istoria. Vor mai fi şi alte Cupe Mondiale, dar cei 100 de ani nu vor fi aniversaţi decât o singură dată", a spus preşedintele CONMEBOL, Alejandro Dominguez, alături de reprezentanți ai federaţiilor din aceste țări, aflați pe stadionul Centenario din Montevideo unde s-a jucat finala din 1930 între Uruguay şi Argentina (4-2).

Cele patru țări sunt Uruguay, Chile, Argentina şi Paraguay, care vor concura cu candidatura comună a Spaniei şi Portugaliei. Și-ar mai putea depune candidatură comună Israelul, Emiratele Arabe Unite și Bahrain. Regatul Unit şi Irlanda au renunţat la candidatura comună pentru a se concentra pe EURO 2028.
Țările organizatoare vor fi desemnate de FIFA în 2024. 
"Va trebui să facem o Cupa Mondială durabilă, care să lase o moştenire celor patru ţări", a spus ministrul uruguayan al Sporturilor, Sebastian Bauza.

Proiectul cuprinde 14 stadioane deoarece din anul 2026 vor participa la Cupa Mondială 48 de echipe, față de 32 în prezent. 

Dacă se acceptă candidatura țărilor din America de Sud, ar fi cea de-a 6-a ediție organizată pe acest continent. 



 

×
Subiecte în articol: cm 2030