x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un celebru portar s-a stins din viață. A apărat în două finale ale Cupei Mondiale la fotbal

Un celebru portar s-a stins din viață. A apărat în două finale ale Cupei Mondiale la fotbal

de Redacția Jurnalul    |    31 Aug 2023   •   23:00
Un celebru portar s-a stins din viață. A apărat în două finale ale Cupei Mondiale la fotbal

Jan Jongbloed, portarul Olandei, care a jucat două finale ale Cupei Mondiale de fotbal, a murit la vârsta de 82 de ani.

Decesul a fost anunțat joi de Federația olandeză de fotbal, potrivit AP.

Jan Jongbloed a făcut parte din faimoasele echipe „Portocala mecanică" din anii 70. Deși a avut una dintre cele mai bune echipe ale epocii, Olanda a pierdut două finale consecutive împotriva țărilor gazdă ale Cupei Mondiale, 1-2 în fața Germaniei de Vest în 1974 și 1-3 în fața Argentinei patru ani mai târziu.

Jongbloed a jucat de 24 de ori pentru echipa sa națională, de multe ori fără să poarte mănuși. El s-a făcut remarcat pentru stilul său care presupune un bun control al mingii, creativitate și pase precise la coechipieri. De altfel, stilul său este un model pentru mulți portari din prezent.

Jongbloed a stabilit un record de 683 de minute în meciuri internaționale fără să primească gol. Jongbloed a jucat cea mai mare parte a carierei sale profesioniste la clubul DWS din Amsterdam (FC Amsterdam) dar a mai trecut pe la Roda JC Kerkrade și Go Ahead Eagles. El s-a retras la vârsta de 45 de ani.

×
Subiecte în articol: portar olanda jan jongbloed fotbal