x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Columbia a învins Uruguay și ajunge în finala Copa America

Columbia a învins Uruguay și ajunge în finala Copa America

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2024   •   11:45
Columbia a învins Uruguay și ajunge în finala Copa America
Sursa foto: Hepta

Columbia a învins Uruguayul cu 1-0 în semifinala Copa America de miercuri, în ciuda faptului că a jucat a doua repriză în zece oameni. Seara a degenerat în haos, jucătorii uruguayeni intrând în conflict cu fanii columbieni. Columbia va înfrunta duminică deținătoarei titlului, Argentina.

Semifinala de la Charlotte, Carolina de Nord, s-a încheiat cu confruntări între jucătorii uruguayeni și fanii columbieni din tribune, în timp ce personalul de securitate s-a străduit să restabilească ordinea. CONMEBOL, organismul care guvernează America de Sud, a declarat că investighează incidentul, relatează Reuters.

Cu majoritatea celor peste 70.000 de spectatori încurajând Columbia încă de la început, Jefferson Lerma a marcat golul victoriei după ce atacantul uruguayan Darwin Nunez a ratat trei ocazii bune de a-și aduce echipa în avantaj.

Atacantul lui Liverpool a avut o șansă mare în careu în minutul 17, dar a șutat pe lângă poartă, înainte ca un șut ratat și o altă lovitură cu efect să nu găsească ținta.

Uruguay a plătit pentru aceste ocazii ratate atunci când Lerma s-a ridicat deasupra apărării la un corner și a trimis cu capul pe lângă portarul Sergio Rochet, în timp ce James Rodriguez și-a trecut în cont al șaselea assist al turneului.

„Am fost un meci excelent. Arbitrul nu a fost bun... Meciul a fost foarte complicat, împotriva unui adversar foarte dur”, a declarat Rodriguez, care a depășit recordul argentinianului Lionel Messi de cinci assist-uri într-o singură ediție a Copa America. „Dar am obținut o finală binemeritată. Sunt aici de aproape 13 ani, îmi doresc acest lucru. Suntem fericiți”.

Columbia înfruntă Argentina duminică, în Florida, în timp ce Uruguay rămâne în Charlotte pentru meciul pentru locul al treilea cu Canada, sâmbătă. Aceasta este cea mai bună performanță a Uruguayului în Copa de la ultimul titlu câștigat în 2011.

Argentina este la egalitate cu Uruguay cu 15 titluri Copa și va deține recordul absolut dacă va învinge Columbia la Miami Gardens.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Copa America 2024