x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Bancnote cu imaginea lui Lev Iaşin, la mare căutare

Cupa Mondiala 2018: Bancnote cu imaginea lui Lev Iaşin, la mare căutare

21 Iun 2018   •   12:24
Cupa Mondiala 2018: Bancnote cu imaginea lui Lev Iaşin, la mare căutare

O bancnotă de 100 ruble, cu efigia celebrului portar rus Lev Iaşin, emisă cu prilejul Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, este la mare căutare de către colecţionari, care sunt gata să plătească de câteva ori în plus valoarea ei pentru a intra în posesia râvnitei hârtii bancare.

 

Bancnota colorată în albastru, galben şi verde înfăţişează un copil cu o minge în mână, cu un tricou cu nr. 1 şi pe legendarul Lev Iaşin plonjând după o minge.

Înainte de turneul final din Rusia, comercianţii din Rusia acceptau cu greu această bancnotă neobişnuită din polimer, care se află în circulaţie mai puţin de o lună. Acum însă, cererea pentru hârtia bancară este la cote maxime.

''Nu mai avem aceste bancnote. Ni s-a spus că vom mai primi, dar nu e 100% sigur. Încă aşteptăm'', a declarat Marina Gorbunova, o angajată a băncii Sberbank din Ekaterinburg.

Pe cealaltă faţă a bancnotei de 100 ruble sunt trecute numele celor 11 oraşe gazde ale Cupei Mondiale şi o minge pe care se află harta Rusiei. La lumină ultravioletă, apare trofeul Cupei Mondiale şi logo-ul ''FIFA World Championship 2018 in Rusia''.

Pe un site de vânzări, avito.ru, pe această bancnotă se oferă 300 ruble şi chiar mai mult. Unii fani, în special chinezi, sunt dispuşi să ofere şi până la 900 ruble pe hârtia bancară cu Lev Iaşin, campion european cu Uniunea Sovietică în 1960 şi vicecampion european în 1964. În 1963, Iaşin a câştigat Balonul de Aur şi a rămas de atunci singurul portar care a reuşit această performanţă. AGERPRES

×