x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondială la fotbal: Croația, Spania și outsidera Serbia și-au asigurat locul pentru Qatar 2022

Cupa Mondială la fotbal: Croația, Spania și outsidera Serbia și-au asigurat locul pentru Qatar 2022

15 Noi 2021   •   11:20
Cupa Mondială la fotbal: Croația, Spania și outsidera Serbia și-au asigurat locul pentru Qatar 2022

O parte din ultimele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale Qatar 2022 s-au încheiat duminică seara, în 4 grupe de calificare europene. A fost dramatism pe tot continentul, în special la Lisabona, unde Serbia a obținut o victorie în ultimul minut, pentru a se califica în detrimentul Portugaliei.

Pe de altă parte, Spania și Croația și-au asigurat, de asemenea, un loc la turneu, în timp ce Irlanda a oferit în sfârșit fanilor săi din deplasare un motiv de bucurie. România a câștigat meciul cu Liechtenstein, însă Macedonia de Nord a profitat de șansa ei, învingând Islanda și asigurându-și un loc în play-off-ul de baraj.


Din Grupa A, Cristiano Ronaldo și Bruno Fernandes vor fi prezenți la Cupa Mondială din 2022 doar dacă Portugalia va trece de play-off, după ce a suferit o înfrângere surprinzătoare, cu 2-1, în fața Serbiei, care i-a trimis pe lusitani pe locul doi.

Cele două echipe au început meciul la egalitate de puncte, cu Portugalia având avantajul golaverajului. Gazdele au început perfect, Renato Sanches deschizând scorul după doar 2 minute de joc. O greșeală gravă a portarului Rui Patricio i-a permis lui Dusan Tadic să egaleze înainte de pauză (1-1, min 33).

Într-o a doua repriză tensionată, Portugalia a ținut cu dinții de rezultatul de egalitate, care îi aducea calificarea directă. Când părea că meciul s-a terminat, rezerva Aleksandar Mitrovic a trimis cu capul în plasă o centrare în adâncime a lui Tadic, în ultimul minut regulamentar de joc, și a trimis Serbia la Mondial.

Între timp, Irlanda a încheiat cu bine o campanie dezastruoasă de calificare la Cupa Mondială, cele trei goluri marcate în repriza secundă aducându-i victoria cu 3-0 în fața Luxemburgului.

Shane Duffy, Chiedozie Ogbene și Callum Robinson au marcat după ce Gavin Bazunu a reușit o paradă extraordinară în prima repriză ,pentru a menține scorul la egalitate.


Spania s-a calificat ca învingătoare a Grupei B, după ce golul marcat de Alvaro Morata, pe finalul meciului, i-a adus victoria cu 1-0 în fața Suediei, la care Ibrahimovic a fost rezervă și a intrat doar în ultimul sfert de oră.

Într-un meci lipsit de calitate, la fel ca întâlnirea dintre cele două echipe la Euro 2020, La Roja a supraviețuit mai multor ocazii importante ale oaspeților, pentru a se impune în cele din urmă. Suedia, între timp, intră în play-off, după ce a ratat șansa de a prinde primul loc cu o victorie.

În celălalt meci din Grupa B, Grecia și Kosovo au remizat 1-1.


Croația și-a asigurat calificarea la Cupa Mondială din 2022 într-un mod dramatic, deși nu la fel de spectaculos ca în cazul Serbiei, cu un autogol marcat în minutul 81 de Fedor Kudryashov, care a dus-o deasupra Rusiei în clasament, pe primul loc în Grupa H.

În altă ordine de idei, Slovacia a semnat o victorie categorică cu 6-0, în deplasare, împotriva Maltei, iar Slovenia a obținut o victorie chinuită, cu 2-1, împotriva Ciprului.


În grupa J, a României, Germania, care a făcut multe schimbări în primul unsprezece, s-a descurcat ușor cu Armenia, obținând o victorie cu 4-1, menținându-și recordul de victorii pe linie sub conducerea noului selecționer Hansi Flick.

Kai Havertz și Ilkay Gundogan au făcut 2-0 înainte de pauză, iar jucătorul de la Man City a mai adăugat un gol, după cinci minute, în repriza secundă.

Petrecerea a fost întreruptă temporar când veteranul Henrikh Mkhitaryan a redus din diferență, din penalty, dar la scurt timp după aceea Jonas Hofmann a restabilit avantajul de trei goluri al lui Die Mannschaft.

Locul doi în Grupa J a fost ocupat de Macedonia de Nord, care îi datorează victoria cu 3-1 în fața Islandei lui Elif Elmas. Scorul a fost egal după o oră de joc, înainte ca jucătorul lui Napoli să reușească o dublă care i-a asigurat echipei sale o clasare deasupra României, care la rândul ei a învins Liechtenstein cu 2-0.

Luni seara se joacă ultimele meciuri și în celelalte grupe, din care și-au asigurat deja calificarea directă Franța, Belgia și Danemarca.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: CM 2022 qatar