x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2024: Croația și Albania remizează spectaculos și păstrează șanse de calificare în optimi

Euro 2024: Croația și Albania remizează spectaculos și păstrează șanse de calificare în optimi

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2024   •   18:45
Euro 2024: Croația și Albania remizează spectaculos și păstrează șanse de calificare în optimi
Sursa foto: Hepta

Remiză spectaculoasă între Albania și Croația în primul meci al rundei secunde de la Euro 2024. Croații au fost conduși cu un gol marcat de vreme, dar au revenit în repriza secundă cu golul lui Kramaric, dublat de un autogol al lui Gjasula. Albania a egalat în prelungiri, pentru un 2-2 echitabil.

După înfrângerea cu Spania, Croația a cedat victoria în minutele suplimentare de joc ale meciului de miercuri, de la Hamburg, în fața Albaniei, în meciul încheiat cu scorul de 2-2. Optimile de finală rămân accesibile, teoretic, pentru ambele echipe, însă cele două reprezentative au meci cu Italia și Spania în ultima etapă, meciuri mai mult decât complicate.

Deși oamenii lui Zlatko Dalic au fost conduși repede după un gol al lui Qazim Laci, ei au reușit să preia conducerea în repriza secundă prin Andrej Kramaric (74) și un autogol al lui Klaus Gjasula (77). Albanezii au egalat însă în prelungiri prin același Gjasula (90+5).

Albanezii au început foarte curajos și au deschis scorul în minutul 11, prin lovitura de cap a lui Qazim Laci, din fața porții.

Dominik Livakovic, care putea să intervină salvator la primul gol, a reușit să evite majorarea scorului, în minutul 31, când a respins mingea șutată puternic de Asllani, precum și minutele suplimentare de joc ale primei reprize, la lovitura de cap a lui Rey Manaj.

La cealată poartă, Thomas Strakosha e pus și el în evidență, în minutul 50 și 54 de șuturile lui Luka Sucic și Mateo Kovacic.

Golul egalizator al croaților a venit în minutul 74 pe traseul Ante Budimir - Andrej Kramaric, ultimul marcând cu calm din careu, pentru 1-1.

Sucic revine în prim plan, peste doar un minut, însă acțiunea sa e oprită de vigilența lui Strakosha.

Tot Sucic stă și la originea majorării scorului, în minutul 76 (2-1), când șutul său respins de un fundaș a fost deviat în propria poartă de Klaus Gjasula.

Albanezii ripostează ofensiv și ratează o mare ocazie de a egala în minutul 90, șutul din careu al lui Arber Hoxha fiind blocat de Dominik Livakovic.

Ghinionistul autor al autogolului, a reușit în minutul 90+5 să își refacă norocul, marcând golul egalizator, cu care aduce primul punct naționalei Albaniei, la fel ca și celei a Croației.

În aceași grupă se joacă joi confruntarea dintre Spania și Italia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: euro 2024 croatia albania