x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2024: Ultimele meciuri din Grupa B au loc astăzi. Programul partidelor Croația - Italia și Albania - Spania

Euro 2024: Ultimele meciuri din Grupa B au loc astăzi. Programul partidelor Croația - Italia și Albania - Spania

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2024   •   10:45
Euro 2024: Ultimele meciuri din Grupa B au loc astăzi. Programul partidelor Croația - Italia și Albania - Spania
Sursa foto: Hepta

Ultimele meciuri din Grupa B se joacă luni, de la ora 22.00, Croația urmând să întâlnească Italia, iar Albania - Spania. Doar Spania, deja câștigătoare a grupei, e sută la sută sigură de calificarea în optimile de finală, celelalte trei echipe având toate șanse teoretice de a ieși din faza grupelor.

22:00: Croația - Italia (Grupa B, Leipzig)

În urma înfrângerii în fața Spaniei și a victoriei în fața Albaniei, care a fost smulsă în urma unui ultim gol egalizator al lui Klaus Gjasula, Croația are nevoie disperată de un rezultat pozitiv în fața Italiei pentru a-și menține speranțele de promovare.

„Trebuie să câștigăm acest ultim meci", a declarat mijlocașul croat Martin Baturina. „Știm că va fi greu pentru că este Italia, la urma urmei. Cu toate acestea, am revenit din situații mai dificile decât aceasta și cred că vom reuși să câștigăm."

Italia are trei puncte din cele două meciuri și va confirma calificarea în optimi ca vicecampioană de grupă dacă va evita înfrângerea. Eșecul în fața Spaniei nu pare să fi afectat încrederea Squadrei Azzurra, portarul Gianluigi Donnarumma declarând: „Destinul nostru este încă în mâinile noastre, nu trebuie să ne facem griji. Vom avea multe de făcut împotriva Croației, dar sunt convins că o putem face". Ne așteaptă un meci interesant.

Patru din ultimele cinci întâlniri oficiale dintre aceste echipe s-au încheiat la egalitate, 1-1. Celălalt rezultat a fost o victorie cu 2-1 pentru Croația, la Cupa Mondială FIFA 2002.

22:00: Albania - Spania (Grupa B, Düsseldorf)

Albania a primit un nou suflu după acel egal dramatic împotriva Croației. Cu toate acestea, Albania mai are încă multe de făcut pentru a se califica, deoarece va înfrunta una dintre cele mai impresionante echipe ale turneului de până acum, Spania.

Mijlocașul Qazim Laçi a sintetizat foarte bine starea de spirit din tabără, spunând „Nu vom renunța niciodată și vom încerca să dăm tot ce avem mai bun împotriva Spaniei. Aș considera-o ca pe o finală. Acest punct împotriva Croației ne va da mai multă încredere".

La Roja a câștigat deja Grupa B în urma celor două prestații impresionante, dar își dorește să nu piardă impulsul înainte de optimi. Antrenorul Luis de la Fuente a sugerat că ar putea profita de această ocazie pentru a face rotații, dar și-a îndemnat echipa să țină piciorul pe pedală:

„La final de sezon, jucătorii sunt foarte obosiți și orice șansă de a-i odihni pe jucători este un plus. Dar am jucat cu foame aici [împotriva Italiei] și o vom face și când vom întâlni Albania."

Spania a câștigat toate cele șapte întâlniri oficiale cu Albania, marcând 29 de goluri și primind doar două.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: EURO 2024 grupa b