x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA dispune ca Brazilia și Argentina să joace meciul abandonat din preliminariile Cupei Mondiale

FIFA dispune ca Brazilia și Argentina să joace meciul abandonat din preliminariile Cupei Mondiale

09 Mai 2022   •   20:15
FIFA dispune ca Brazilia și Argentina să joace meciul abandonat din preliminariile Cupei Mondiale

Comisia de Apel a FIFA a decis luni că meciul de calificare la Cupa Mondială între Brazilia și Argentina, abandonat, trebuie rejucat, după ce a luat în considerare apelurile depuse de federațiile de fotbal ale celor două țări.

Meciul de calificare din septembrie a fost suspendat la doar câteva minute după începerea meciului, când oficialii brazilieni din domeniul sănătății au intrat în teren pentru a-i împiedica pe jucătorii argentinieni stabiliți în Anglia să joace, spunând că aceștia au încălcat regulile de carantină COVID-19 ale țării.

Ambele echipe s-au calificat deja la Cupa Mondială din Qatar de la sfârșitul acestui an, Brazilia fiind pe primul loc în clasamentul sud-american, iar Argentina pe locul al doilea.

Dar organismul de conducere al fotbalului, FIFA, a decis în februarie că meciul trebuie să fie rejucat.

„După ce a analizat argumentele ambelor părți și a luat în considerare toate circumstanțele cazului, Comitetul de Apel a confirmat că meciul va fi rejucat", a precizat FIFA într-un comunicat.

„Acesta a confirmat, de asemenea, amenda de 50.000 de franci elvețieni care a fost impusă ambelor asociații ca urmare a abandonului."

De asemenea, FIFA amendase Federația Braziliană de Fotbal (CBF) și Asociația Argentiniană de Fotbal (AFA) cu 500.000 de franci elvețieni și, respectiv, 200.000 de franci elvețieni, pentru că nu au asigurat „ordinea și siguranța".

Cu toate acestea, Comisia de apel a declarat că a decis să reducă amenda aplicată CBF cu 250.000 de franci elvețieni, în timp ce amenda aplicată AFA a fost redusă cu 100.000 de franci elvețieni.

Luna trecută, AFA a declarat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Brazilia și Argentina se vor întâlni, de asemenea, într-un meci amical internațional la Melbourne Cricket Ground, în iunie.

(sursa: Mediafax)

×