x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Carlos Bilardo, selecţionerul cu care Argentina a devenit campioană mondială în 1986, este în stare gravă

Fotbal: Carlos Bilardo, selecţionerul cu care Argentina a devenit campioană mondială în 1986, este în stare gravă

19 Iul 2019   •   18:38
Fotbal: Carlos Bilardo, selecţionerul cu care Argentina a devenit campioană mondială în 1986, este în stare gravă

Carlos Bilardo, fost selecţioner al naţionalei de fotbal a Argentinei, pe care a dus-o la câştigarea titlului mondial în 1986, este internat în stare gravă după ce a fost operat la creier, informează AFP.

În vârstă de 81 de ani, fostul antrenor se află de 48 de ore într-un spital din Buenos Aires. El a fost operat de curând pentru drenarea puroiului şi a sângelui în zona creierului, a doua intervenţie pe care a suferit-o în ceva mai mult de o lună, au indicat apropiaţii săi şi presa argentiniană.

Potrivit presei, Bilardo suferă de sindromul Hakim-Adams, o boală neurologică.

"Vreau să-i mulţumesc pentru că ne-a insuflat respectul pentru tricoul Argentinei, pentru ceea ce înseamnă să fii jucător al naţionalei", a reacţionat, vizibil emoţionat, Sergio Goycochea, portarul echipei albiceleste la Cupa Mondială 1990.

Ginecolog ca formaţie, Bilardo a fost la cârma echipei Argentinei între 1982 şi 1990. Beneficiind de talentul lui Diego Maradona, Argentina a câştigat Cupa Mondială din 1986 (3-2 în finala cu RFG) şi a ajuns în finala ediţiei din 1990 (0-1 cu RFG).

La Mondialul din 1990, găzduit de Italia, Argentina şi România au remizat în faza grupelor (1-1), tricolorii calificându-se şi ei în optimi de finală.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fotbal carlos bilardo argentina