x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2020. Fotbal cu tunete și fulgere 

Euro 2020. Fotbal cu tunete și fulgere 

de Adi Munteanu    |    16 Iun 2021   •   08:00
Euro 2020. Fotbal cu tunete și fulgere 

Bucureștiul este cel mai ghinionist oraș-gazdă de la acest Campionat European. Doar aici a plouat abundent în fiecare zi și doar aici au fost comunicate alerte de cod portocaliu de furtună și vijelii. Mai mult, sunt așteptate avertizări de fenomene meteorologice extreme chiar în timpul meciului de mâine după-amiază dintre Ucraina și Macedonia de Nord. Cum organizatorii din partea UEFA nu permit închiderea acoperișului de la stadion, sunt mari emoții în ceea ce privește rezistența și starea gazonului pentru următoarele meciuri programate la București.

 

Românii au așteptat un an acest EURO, însă natura parcă a așteptat și ea să declanșeze potopul exact în această săptămână. „Nu-mi aduc aminte ca la mijloc de lună iunie să plouă atât de mult. Cât ghinion să ai? Să aștepți cu atâta nerăbdare un eveniment de o asemenea anvergură și să se întâmple numai necazuri... Anul trecut a venit pandemia, anul ăsta a venit potopul! În celelalte orașe a fost frumos. Numai aici e vreme rea. Vă dați seama ce sărbătoare ar fi fost pe străzile Bucureștiului dacă era frumos afară? Și terasele sunt destul de pline, erau și mai mulți turiști, petrecerea era mult mai mare. Poate până la meciul din optimi se mai îndreaptă vremea. Uitați și voi cum stă lumea zgribulită sub umbrele la terasă. Și din oră-n oră mai trage o rafală de ploaie. Cât ghinion să ai?”, se plângea cu năduf un microbist în Centrul Vechi. 

 

Slovacia, a doua surpriză după Finlanda

Naționala Slovaciei a produs al doilea șoc la acest European învingând marea echipă a Poloniei al lui Lewandowski, considerată favorită. Meciul a mai dat o premieră: s-a acordat și primul cartonaș roșu, acordat de arbitrul român Ovidiu Hațegan, debutant la un Campionat European, chiar dacă la cald jucătorii au protestat la această decizie, ulterior au acceptat că arbitrul nostru a procedat corect și că Krychowiak „a făcut o mare prostie”. În celălalt meci al grupei E, Spania a remizat la Sevilla cu Suedia, scor 0-0, jocul fiind considerat cel mai plictisitor până acum la acest Euro. Antrenorul ibericilor, Luis Enrique, a dat vina pe starea gazonului și pe faptul că ploaia i-a incomodat pe jucătorii săi, care „nu au putut să paseze așa cum și-au dorit”. Totuși, Spania rămâne principala favorită a grupei.

 

Vești îmbucurătoare despre starea fotbalistului danez Christian Eriksen. Acesta a transmis de pe patul de spital, unde i se fac investigații amănunțite, că starea lui este una bună și le-a mulțumit tuturor pentru mesajele de încurajare. 


 

 

×
Subiecte în articol: euro 2020