x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal - EURO 2024: Georgia şi Cehia au încheiat la egalitate (1-1)

Fotbal - EURO 2024: Georgia şi Cehia au încheiat la egalitate (1-1)

de Redacția Jurnalul    |    22 Iun 2024   •   18:30
Fotbal - EURO 2024: Georgia şi Cehia au încheiat la egalitate (1-1)

Selecţionatele Georgiei şi Cehiei au încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul care a avut loc sâmbătă, pe Volksparkstadion din Hamburg, în Grupa F a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Georgia a ratat în ultimul minut suplimentar de joc cea mai mare ocazie a meciului și șansa de a câștiga confruntarea desâmbătă cu Cehia, din cadrul rundei a doua a grupei F, la Euro 2024. Lobjanidze a șutat peste poartă din poziție ideală, și ambele echipe au un singur punct după două meciuri.

Georgia, nou-venita în Campionatul European, a obținut primul său punct la acest turneu în remiza 1-1 cu Cehia. Rezultatul face ca ambele echipe să fie nevoite să câștige ultimul lor meci din Grupa F pentru a avea o șansă de a avansa.

Georges Mikautadze a transformat un penalty la finalul primei reprize pentru a aduce Georgia în avantaj, dar Patrik Schick a egalat în minutul 59, când mingea a ricoșat în pieptul său după o lovitură de cap a lui Ondrej Lingr la un corner.

Atât Cehia, cât și Georgia au pierdut meciurile lor de deschidere și, cu câte un punct fiecare, vor fi supuse unei presiuni imense pentru a obține un rezultat pozitiv în ultimele lor jocuri din grupă, miercuri.

Cehii au avut o dublă ocazie în debutul meciului, portarul Mamardashvili salvând de două ori, în aceași fază.

Hlozek l-a învins apoi pe georgian, dar reușita din minutul 23 a fost anulată pentru henț.

În replică, Georgia a deschis scorul în al patrulea minut suplimentar de joc al primei reprize, din penalty. După golul egalizator al lui Schick, cehii s-au mutat în jumătatea georgiană, riscând.

Un contraatac în trei contra unu le putea aduce victoria georgienilor, însă Lobjanidze a irosit șansa din situație unu la unu cu Stanek, șutând peste poartă.

Portugalia și Turcia joacă mai târziu la Dortmund, în celălalt meci de sâmbătă din Grupa F.

×