x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbalul din Crimeea se mută în Rusia! Tavria Simferopol şi FC Sevastopol cer dezafilierea de la federaţia de la Kiev

Fotbalul din Crimeea se mută în Rusia! Tavria Simferopol şi FC Sevastopol cer dezafilierea de la federaţia de la Kiev

19 Mar 2014   •   12:45
Fotbalul din Crimeea se mută în Rusia! Tavria Simferopol şi FC Sevastopol cer dezafilierea de la federaţia de la Kiev

Două cluburi de fotbal ucrainene aflate în Crimeea, Tavria Simferopol şi FC Sevastopol, iau în considerare părăsirea ligii ucrainene de fotbal pentru a se alătura ligii ruse, începând din sezonul viitor.

FC Sevastopol vrea să încheie sezonul actual în Ucraina şi speră că UEFA şi FIFA vor fi de acord să treacă în campionatul Rusiei, după ce Rusia a preluat controlul peninsulei Crimeea, conform Reuters.

"Lucrăm la o scrisoare adresată UEFA, FIFA şi Federaţiei Ucrainene de fotbal", a declarat preşedintele clubului din Sevastopol, Aleksandr Krasilnikov, cotidianului rus Sport Den Za Dnem.

"Suntem în strâns contact cu Tavria. UEFA va organiza o întâlnire în Kazahstan pe 24-25 martie şi probabil va studia cererea noastră. Sunt anumite regulamente UEFA şi nu dorim să fim sancţionaţi", a mai spus oficialul.

Tavria, echipă la care joacă şi atacantul român Lucian Burdujan, a fost prima campioană a Ucrainei după ce ţara şi-a câştigat independenţa faţă de URSS, în 1991.

Reprezentanţii clubului au precizat că nu au contactat oficialii federaţiei ruse de fotbal, deoarece aşteaptă mai ântâi deciziile politice. Ucraina nu recunoaşte tratatul semnat marţi la Moscova prin care Crimeea a fost alipită Rusiei.

"Nu am primit nicio ofertă din partea Federaţiei Ruse de Fotbal, nu am avut nicio discuţie până acum. Pentru a avea o bază de negociere trebuie să aşteptăm până când Crimeea se va alătura oficial Rusiei", afirma directorul sportiv al clubului din Simferopol, Aleksandr Boiţan, înainte ca preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să semneze tratatul.

"Liga ucraineană de fotbal va trebui să decidă dacă vrea în competiţii cluburi aflate pe teritoriul Rusiei, iar liga rusă va trebui să vadă cum poate legitimiza trecerea lor dintr-o competiţie în alta. FIFA şi UEFA vor avea ultimul cuvânt aici", a mai spus Boiţan.

Federaţia Ucraineană de Fotbal a dat publicităţii un comunicat în care se afirmă: "Suntem martorii unei situaţii instabile în ţara noastră, care, din nefericire, afectează şi fotbalul. Evenimentele recente din Crimeea a făcut ca două cluburi să se gândească la viitorul lor. Liga ucraineană va studia situaţia şi va face tot posibilul să pună lucrurile în ordine".

×
Subiecte în articol: cluburi de fotbal ucraina Rusia crimeea