x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Clarin: Diego Armando Maradona a murit!

Clarin: Diego Armando Maradona a murit!

25 Noi 2020   •   18:40
Clarin: Diego Armando Maradona a murit!
Sursa foto: Hepta

Lumea fotbalului este în doliu. Diego Armando Maradona s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2020, a anunțat cotidianul argetinian Clarin, la câteva zile după cea de-a 60-a aniversare. Vestea a fost confirmată de agentul şi prietenul său, Matias Morla, potrivit EFE.

Maradona a suferit un stop cardiac în casa sa din Tigre unde se recupera dupa operația suferită pe creier. 

Acesta a fost externat din spital în urmă cu zece zile, după o operație delicată de îndepărtare a unui cheag de sânge.

 

Gabi Balint: Seară tristă pentru fotbalul mondial

„O seară tristă pentru fotbalul mondial” - este reacția fostului fotbalist Gabi Balint, după decesul lui Diego Armando Maradona.

Fostul fotbalist al Naționalei României de fotbal a scris, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, faptul că „Maradona ne-a părăsit”.

„Seară tristă pentru fotbalul mondial. Maradona ne-a părăsit. Dumnezeu să-l ierte!”, scrie Gabi Balint.

 

Maradona este unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile și a cucerit titlul mondial cu Argentina în 1986. A evoluat la echipele FC Barcelona și Napoli. 

Stilul zbuciumat de viață al acestuia, cu droguri, alcool și petreceri, l-a adus de mai multe ori pe sălile spitalelor. A acuzat probleme cardiace și respiratorii în 2004 din cauza consumului de cocaină. S-a internat pentru dezintoxicare în Cuba și Argentina, apoi s-a operat de stomac în 2005 pentru a scăpa de kilogramele în plus. În 2007 s-a internat pentru dezalcoolizare. 

La Cupa Mondială din 2018, din Rusia, a leșinat în loja sa la meciul Argentina-Nigeria.  În 2019 a suferit de sângerări stomacale. 

 

×
Subiecte în articol: Diego Armando Maradona