x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Frații Williams conduc Bilbao în finala Cupei Spaniei

Frații Williams conduc Bilbao în finala Cupei Spaniei

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   08:50
Frații Williams conduc Bilbao în finala Cupei Spaniei
Sursa foto: Hepta

Frații Inaki și Nico Williams au marcat joi seara pentru victoria lui Athletic Bilbao cu 3-0 în semifinala cu Atletico Madrid. Cu 4-0 la general, echipa bască ajunge în a treia finală de Copa de Rey din ultimii cinci ani. Este totodată, a 40-a finală de cupă spaniolă a lui Athletic.

Bilbao va încerca să pună capăt unei secete de 40 de ani de la câștigarea ultimului titlu, la Sevilla, pe 6 aprilie, când va înfrunta Mallorca, care a învins marți pe Real Sociedad cu 5-4, la penalty-uri.

Echipa lui Ernesto Valverde a fost nemiloasă pe contraatac, profitând de avantajul de a fi câștigat prima manșă cu 1-0 la Madrid.

Având nevoie de gol pentru a păstra șansa la calificare și lipsit de atacantul francez Antoine Griezmann, accidentat la gleznă, era misiune imposibilă pentru Atletico în fața unor adversari care nu mai pierduseră niciun punct pe teren propriu din octombrie.

Nici măcar ploaia torențială nu a putut strica confruntarea de la Bilbao, unde Atletico a fost încurajată de un stadion San Mames plin de 52.000 de fani, cea mai mare asistență din istoria clubului.

Echipa locală a dominat încă de la început, cu frații Williams o amenințare constantă.

Cei doi au lovit pe rând, prima dată în minutul 13, când Nico a urcat pe aripa stângă înainte de a centra pentru fratele său Inaki, care a marcat din voleu superb.

Bilbao a atacat din nou în minutul 42 și Inaki Williams l-a servit pe Nico pentru o finalizare simplă din apropiere.

"Conexiunea noastră este reală și funcționează foarte bine, ne înțelegem", a declarat Nico Williams pentru TVE, citat de Reuters.

"Sunt încântat, este un vis să ajungem în finală și să o facem în fața fanilor noștri care au fost fantastici ca întotdeauna. Athletic poate face totul și sper să câștigăm finala".

Bilbao a continuat să domine, iar Gorka Guruzeta a pecetluit a zecea victorie consecutivă pe teren propriu în toate competițiile pentru formația bască, cu un gol marcat în minutul 61.

A fost un alt rezultat dezamăgitor pentru Atletico Madrid, condusă de Diego Simeone, care a câștigat doar unul din ultimele șapte meciuri oficiale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×